Leffingeleuren maakt zich op voor 10.000 muziekliefhebbers

Lode Pauwels: "We kunnen rekenen op ons microklimaat aan zee." © Benny Proot
Redactie KW

Het kleine polderdorp Leffinge maakt zich op om komend weekend opnieuw duizenden muziekliefhebbers te ontvangen voor de 41ste editie van Leffingeleuren. “De voorverkoop zit alvast goed, nu het weer nog”, aldus organisator Lode Pauwels.

Het driedaagse muziekfestival Leffingeleuren veranderde in 2015 het geweer van schouder en koos voor een kleinere aanpak. Daar houdt de organisatie aan vast. “De markt heeft ons in die richting geduwd maar we voelen ons comfortabel in die rol. We zitten niet meer in die rat race, maar werken meer op inhoud”, opent Lode Pauwels. Dat is nochtans niet te zien aan de line-up, want die oogt als vanouds met onder meer op vrijdag Millionaire en J. Bernardt, op zaterdag Absynthe Minded, Oathbreaker en 65 Days of Static en zondag Tjens Matic en Stef Kamil Carlens. “Het is een beetje een samenloop van omstandigheden. Absynthe Minded zit in volle voorbereiding van hun nieuwe plaat, Millionaire is net terug, Arno pakt uit met Tjens Matic en 65 Days of Static zit in een kalmere periode. Veel artiesten kennen ons festival en weten dat ze hier voor een geïnteresseerd publiek spelen“, aldus Pauwels, die ook opnieuw heel wat jong Belgisch talent programmeerde.

10.000 bezoekers

Nieuw is de samenwerking met Theater aan Zee, dat uitpakt met de voorstelling ‘Wij Varkenland’ in een boerderij in de buurt van het festival. Maar minstens even belangrijk is het gratis gedeelte met animatie, gratis optredens en foodtrucks. “Er kruipt heel veel tijd in allerlei kleine zaken om het centrum van Leffinge zo gezellig mogelijk te maken. De opbouw is nog volop bezig”, vertelt Pauwels. Voor het betalend gedeelte zijn er 3.000 tickets beschikbaar, maar de organisatie verwacht dat het betalend en het gratis gedeelte samen vlot 10.000 bezoekers zullen trekken. “We kunnen daarvoor rekenen op ons microklimaat aan zee”, besluit de organisator.