Leesplezier blijft gegarandeerd in Poelkapelle met bibpunt

We zien v.l.n.r. de schepenen Dominique Cool, Johan Vanysacker en Marleen Soete en bibliothecaris Evelyne Van Gelder. (foto pco)
Redactie KW

Op dinsdag 1 september opende het nieuwe bibpunt in Poelkapelle. De onbemande bibliotheek is gevestigd in de garage van de buitenschoolse kinderopvang in de Nieuwplaats 17.

Met de pensionering van leerkracht Ignace Thoma sloot ook de laatste vrije bibliotheek op de gemeente de deuren. Hij baatte op vrijwillige basis de bibliotheek 35 jaar uit op zondagvoormiddag. Het schepencollege beloofde ter vervanging een bibpunt en dat opende op 1 september de deuren.

In de hoofdbibliotheek registreert men 38.000 uitleningen per jaar. “In Poelkapelle zouden dat 4.000 stuks zijn. Het is een schatting, want cijfers werden nooit bijgehouden”, zegt bibliothecaris Evelyne Van Gelder.

In het bibpunt vind je een kleine selectie boeken en dvd’s. “Je kan er inleveren, uitlenen en verlengen. Staat het materiaal dat je wil lenen niet in het bibpunt, maar wel in de hoofdbibliotheek? Dan kan je het laten overkomen van Langemark naar Poelkapelle.”

“Elke dinsdag gebeurt er een transport van Langemark naar Poelkapelle. Bestellen van materialen (boeken, dvd’s, strips) kan via een formulier op de website van de bibliotheek of via een papieren formulier in het bibpunt zelf”, legt Evelyne uit.

Lidmaatschap

Om lid te worden van de bibliotheek, je abonnement te verlengen of je openstaande bedragen te betalen, moet je wel naar de hoofdbibliotheek in de Klerkenstraat 37A in Langemark. Wie al lid is van de bibliotheek, wordt ook automatisch lid van het bibpunt.

Wie enkel lid was van de bibliotheek van Poelkapelle, moet een nieuw lidmaatschap aangaan. Tot 18 jaar is het gratis, vanaf 18 jaar betaal je jaarlijks 2,50 euro. Het bibpunt is elke weekdag open tussen 16 en 18.30 uur en op woensdag van 12 tot 18.30 uur. Het dragen van een mondmasker is verplicht. Er zijn maximum twee bezoekers op hetzelfde moment in het afhaalpunt toegelaten.

In de verlaten bibliotheek in Poelkapelle zullen KSA en Chiro hun intrek nemen. (pco)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier