Leerlingen Academie Menen-Wevelgem krijgen les van toppianist Jef Neve

© belga
Redactie KW

Op 11 oktober staat de vermaarde jazzpianist en componist Jef Neve, samen met de Nederlandse trompettist Teus Nobel, op de planken in CC Wevelgem voor de voorstelling Neve/Nobel. Voor die voorstelling maakt hij even tijd voor de leerlingen van de Academie voor Muziek en Woord van de stad Menen en haar afdeling in Wevelgem

Jef Neve heeft recent enkele educatieve pianoboeken uitgebracht. Elke graad binnen het deeltijds kunstonderwijs komt aan bod. Om die boeken te promoten trekt hij naar verschillende Vlaamse academies om die in eigen persoon voor te stellen aan pianoleerlingen- en leerkrachten. Wevelgem is dus een van de locaties waar hij langskomt voor zo’n ‘masterclass’.

Hij zal zijn boeken en composities toelichten, en ook een aantal werken voorspelen. Daarnaast mogen een aantal van de leerlingen een compositie voorspelen die ze zelf uitgekozen en voorbereid hebben. De leerlingen krijgen dus een mini-concert, en een korte les van Neve, iets waar ze geweldig naar uitkijken. Het is immers een eer om zo’n bekende artiest op onze academie te mogen verwelkomen. Ook de Kunstacademie van Zwevegem zal aanwezig zijn met een delegatie leerlingen en leerkrachten. De masterclass vindt plaats in CC Guldenberg.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier