De World Press Freedom International Editorial Cartoon Competition in Canada was aan de achttiende editie toe. Lectrr ging er met de eerste prijs aan de haal.

De cartoonist werd geboren als Steven Degryse. Hij bracht zijn hele jeugd door in Rumbeke. "Ik ben naar Gent naar het KASK gekomen om beter te leren tekenen", liet Steven destijds optekenen. "Ik kan nog altijd niet tekenen, maar ik woon wel nog steeds in Gent."

Zijn cartoons verschenen ooit in De Weekbode en tegenwoordig in dagelijkse dosissen in De Standaard. Ook op sociale media worden zijn vaak even scherpe als hilarische sneren naar de actualiteit fel gesmaakt en geshared.

Lees hier een interview met Lectrr uit 2016 in het kader van 'KW kaapt Gent'.

De World Press Freedom International Editorial Cartoon Competition in Canada was aan de achttiende editie toe. Lectrr ging er met de eerste prijs aan de haal. De cartoonist werd geboren als Steven Degryse. Hij bracht zijn hele jeugd door in Rumbeke. "Ik ben naar Gent naar het KASK gekomen om beter te leren tekenen", liet Steven destijds optekenen. "Ik kan nog altijd niet tekenen, maar ik woon wel nog steeds in Gent."Zijn cartoons verschenen ooit in De Weekbode en tegenwoordig in dagelijkse dosissen in De Standaard. Ook op sociale media worden zijn vaak even scherpe als hilarische sneren naar de actualiteit fel gesmaakt en geshared.