Laura Tesoro vervolledigt de affiche van Marktrock Poperinge

Poperinge - Marktrock. © MD
Redactie KW

De 33e editie van Marktrock Poperinge swingt de zomer uit op zaterdag 31 augustus. De vijf namen van de bands op de affiche zijn ondertussen bekend. Nu nog die van de afsluitende dj.

De nieuwste naam die bekendraakte is die van Laura Tesoro. Deze 22-jarige spring-in-‘t veld werd vooral bekend door haar deelname aan het Eurovisiesongfestival met het stomende nummer ‘What’s the pressure’. Vanaf mei is ze te zien in het nieuwe seizoen van het VTM-programma ‘Liefde voor Muziek’. De organisatoren van Marktrock zochten al eerder zeer succesvol hun heil bij deelnemers aan dat programma, zie Niels Destadsbader en Slongs Dievanongs.

Aanstekelijk, energiek en funky

Frank Neuville, woordvoerder van Marktrock: “Laura is een fantastische zangeres met ongelooflijk veel pit. Ze boekt mooie vooruitzichten, want in de lente presenteert ze nieuw werk. Maar in Poperinge brengt ze zeker haar eerdere hits zoals ‘Higher’ (meer dan 1 miljoen views op YouTube, red.), ‘Beast’ en ‘Mutual’. Laura is aanstekelijk, energiek en funky.”

Marktrock Poperinge zal geopend worden door plaatselijk talent: Red Spot Jr. uit Ieper. De groep bestaat uit Poperingenaar Frederik Mahieu (zang), Mattie Archie (gitaar), Dieter Cailliau (piano), Elias Storme (saxofoon), Frederic Van Hauwaert (basgitaar) en Sam Bouckaert (drums).

Punk-, rock- en coverbands

Frank Neuville: “Als tweede formatie zal Nevermind Nessie het beste van zichzelf geven. Deze band uit Lokeren wordt omschreven als het Belgische antwoord op Flogging Molly en Dropkick Murphys. Punk- en rocksongs met hun wortels in Ierse en andere tunes waarmee het vijftal al een decennium lang festivals en concertzalen plat speelt. Hun reputatie als feestbeesten werd bevestigd met twee goed ontvangen platen: Story of a Lost Generation (2015) en Best of Foes (2017). Net als de voorbije jaren plaatsen wij ook bij deze editie een cover/partyband op ons podium. Rond 22.30 uur zal Rewind Fast Forward optreden. RFF is de band rond frontmannen Bram Van Outryve en Steve Kashala. Sedert vorig jaar krijgen zij trouwens de versterking van Gio Kempers, bekend van de Ketnetband en Nachtwacht.”

De Mens

De Mens wordt 27 in 2019. De band rond Frank Vander linden is levendiger en energieker dan ooit. Bij De Mens speelt gewezen Poperingenaar en onlangs MIA-winnaar (beste muzikant) David Poltrock. In 2017 kreeg hij in Poperinge de titel van Cultureel Ambassadeur van de Stad. David Poltrock (44), die nu in Schaarbeek woont, is bekend als keyboardspeler van ondermeer Hooverphonic, Triggerfinger, Jan Leyers, Monza (medestichter), De Mens en Adamo, en in de studio of tijdens tournees speelde hij met vele tientallen bands, ook in Duitsland en de Verenigde Staten. Hij trad op als producer voor onder andere Yevgueni, Tom Helsen en Els De Schepper. Er zijn in België echt weinig muzikanten en groepen waarmee David nog niet op het podium of in de studio stond. Daarnaast had hij een aantal eigen bands. Het blijft nog even wachten op de naam een bekende dj die het geheel zal afsluiten.

(AHP-FT MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier