Laura Tesoro en Loïc Nottet op eerste Music Night van Qmusic in Oostende

© JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

De opbouw van de Q-hotspot in het Oostendse Maria Hendrikapark verloopt goed. Vanaf maandag wordt er live radio gemaakt. Meteen duiken ook de eerste namen op van artiesten die er zullen optreden. Op vrijdag 10 juli bijten Laura Tesoro en Loïc Nottet de spits af voor een 400-koppig publiek.

Er was al heel wat te doen rond de komst van Qmusic naar de rustige groene oase aan de rand van het Oostendse centrum. Er werden petitie-acties georganiseerd om de komst van Qmusic alsnog te vermijden, maar burgemeester Bart Tommelein was duidelijk: Qmusic is een belangrijke partner voor Oostende. De opbouw van de Q-hotspot is zo goed als afgerond. Maandag is het dan eindelijk zo ver: Vincent Fierens en Bab Buelens zijn de eerste Q-dj’s die maandag in de vroege ochtend radio mogen maken vanuit de Q-hotspot. De Q-Hotspot is via een speciaal aangelegde brug over het water te bereiken.

Luisteraars van de zender maken trouwens ook kans om te overnachten in de Q-Bubble. Jonas Van Geel en Jelle Cleymans zijn de eersten die er mogen overnachten en brengen verslag uit van hun overnachting in de eerste ochtendshow vanuit de Q-hotspot. Dinsdag volgt dan meteen de eerste Movie Night in samenwerking met Filmfestival Oostende. 400 aanwezigen zullen er kunnen kijken naar ‘Once upon a time in Hollywood’, een film uit 2019 van Quentin Tarantino.

Laura Tesoro en Loïc Nottet op eerste Music Night van Qmusic in Oostende
© JRO

Elke vrijdag organiseert Qmusic ook een Music Night. Door de coronamaatregelen wordt er tijdens de optredens maar 400 mensen toegelaten. De thuisblijvers kunnen het concert live volgen op alle kanalen van Qmusic. De radiozender maakte ondertussen bekend dat niemand minder dan Laura Tesoro en Loïc Nottet er een optreden zullen geven. Beiden waren eerder al te gast tijdens een Sunset Concert in het Q-Beach House en komen nu terug. Het optreden begint om 20 uur.

Wie de andere artiesten zijn die de komende weken hun opwachting maken, maakt de zender pas later bekend.