Langspeelfilm Opa van Heestertnaar Marc Desmet in première in Kinepolis

© GJZ
Redactie KW

Na maandenlang aan de film gewerkt te hebben, zag cineast Marc Desmet uit Heestert zijn film ‘Opa’ woensdagavond voor het eerst vertoond in het cinemacomplex Kinepolis in Kortrijk.

Marc, de acteurs en alle medewerkers mogen terecht trots zijn op het resultaat. De film werd eveneens goed onthaald door de mensen van Kinepolis zelf. “In de aanloop van deze première diende ik al enkele stukken te tonen aan de verantwoordelijken van Kinepolis. De reacties waren toen al lovend en men zei me toen dat ze nieuwsgierig waren naar meer“, aldus een tevreden Marc Desmet. Net voor de film, die 105 minuten duurt, mochten de cineast samen met de acteurs een ster onthullen.

De film gaat over een grootvader en zijn kleindochter die een vrij goede band met elkaar hebben. Wanneer ze op een wandeling iets gruwelijks zien, komen er bij de opa herinneringen op waardoor hij volledig dichtklapt. De kleindochter wil hier het fijne van weten en wil samen met haar opa de gebeurtenissen reconstrueren om zo de rust te laten terugkeren bij hem. Naast tientallen figuranten worden de twee hoofdrollen vertolkt door Eugene Delabie en Camille Vercruysse. In januari zal de film in Kinepolis nog te zien zijn voor het grote publiek.

(GJZ)