Land of Love wordt tweedaags festival

De vier organisatoren van Land of Love tijdens een schaars vrij moment op het festival vorig jaar: v.l.n.r. Frederick Muys, Emma Couvreur, Kelly Vanhaerens en Frederik Desmet. © foto JS
Johan Sabbe

Twee festivaldagen, waarvan de eerste weliswaar geen volwaardige. Maar sowieso een dubbelfestival. En een camping waarop je voor amper 10 euro zowel de vrijdag- als de zaterdagavond kunt overnachten. Het dancefestival Land of Love, eind augustus aan zijn vierde editie toe, blijft aan de weg timmeren. De kaartenverkoop met een aantal goedkope early bird-tickets start op woensdag 15 januari.

Wie zo’n voordelig kaartje wil bemachtigen, zit op 15 januari om klokslag 18 uur maar beter met zijn laptop of smartphone klaar, want de ervaring van de vorige drie edities leert dat die vroege vogeltjes heel snel gaan vliegen zijn. De ticketprijs voor het eigenlijke festival op zaterdag 29 augustus van 14 tot 2 uur is niet veranderd: 45 euro voor vijf podia met alles samen zo’n 50 dj’s. Een early bird-ticket kost maar 35 euro. De toegangsprijs voor de stomende preparty van 19 tot 1 uur op vrijdag 28 augustus in de tent die ‘s anderendaags als retrotent zal dienen, bedraagt 20 euro. Een combiticket voor de twee dagen kost 60 euro of voor de early birds 55 euro.

Hoofdpodium wordt gewaagd

Alles heeft zoals vorig jaar plaats op een grote weide langs de Steenveldstraat op de wijk Driekoningen. Ook de organisatoren zijn dezelfde: Frederick Muys, Emma Couvreur, Frederik Desmet en Kelly Vanhaerens. Uiteraard bijgestaan door een ruime schare medewerkers en vrijwilligers.

“Vorig jaar mochten we al voor de derde keer op rij het bordje Uitverkocht bovenhalen”, aldus Frederick Muys. “We bereikten toen het plafond van 7.500 toeschouwers. We behouden die limiet voor de komende vierde editie en maken ons sterk dat alle kaartjes weer de deur uit zullen gaan. Daar bovenop rekenen we voor de vrijdagse preparty op 2.000 à 2.500 aanwezigen, wat het totaal voor het hele weekend op 10.000 kan brengen. Daar zouden we vanzelfsprekend bijzonder blij mee zijn. Ons team is enorm gedreven om het festival verder uit te bouwen en de lat telkens een stukje hoger te leggen. Op vrijdag zullen we de grote retrotent met een capaciteit van zowat 2.000 personen omtoveren tot een heuse discotheek onder de noemer 5napback and friends. Diverse artiesten en genres zullen van 19 tot 1 uur aan bod komen, met als absolute toppers de Nederlandse rapper Jebroer en retro-dj Yves Deruyter.”

De hoofdmoot op zaterdag biedt weer vijf podia. “De Water-stage wordt dit keer omgedoopt tot een heuse Urban-stage met de beste hiphop-dj’s en live acts”, vervolgt Frederick. “De Retro-, Rock- en Hardstyle-tenten krijgen allemaal extra capaciteit. Over het hoofdpodium kunnen we nu al kwijt dat het een wel héél gewaagd concept zal worden, zowel qua grootte, vorm als aankleding. We willen de vorige edities sowieso overtreffen. Het thema luidt dit keer The Gates of Heaven. Wat dat precies zal inhouden, moet nog even geheim blijven.”

“De locatie van de parking blijft dezelfde, net als de toegang tot de weide via de oude spoorwegbedding De Groene 62 naar de Steenveldstraat. De festivalweide schuift een stukje op richting de wijk Driekoningen, maar al bij al is dat minimaal.”

Twee nachten op de camping

“Aangezien we straks naar twee festivaldagen overschakelen – de preparty op vrijdag en de eigenlijke optredens op zaterdag – is een camping het logische gevolg. Zeker ook omdat we almaar meer bezoekers uit verre oorden lokken. De camping zal een capaciteit hebben van ongeveer 1.000 personen en gelegen zijn net naast de parkeerweide. Wie kampeert, kan dus rechtstreeks van de parking op de overnachtingsplaats terecht. Dat betekent weinig gezeul met tenten en dergelijke en een heel beperkte wandelafstand tot het festival. De kampeerders zullen over het nodige comfort beschikken dankzij toiletten, douches, een bar en de kans om een ontbijt te nemen. Wie een campingticket heeft, kan vanaf de vrijdag om 16 uur tot en met de zondag om 12 uur op het kampeerterrein blijven voor de prijs van amper 10 euro per persoon voor het hele weekend. Opgepast: deze tickets zullen uiteraard beperkt zijn in aantal.”

Aan animatie en schoon volk zal het ook op de vierde editie van Land of Love niet ontbreken.
Aan animatie en schoon volk zal het ook op de vierde editie van Land of Love niet ontbreken.© foto JS

Met herbruikbare bekers

De productiekosten stijgen jaarlijks een beetje, maar de organisatoren hebben beslist om de toegangsprijs voor het festival niet te verhogen. “We willen het allemaal zo democratisch mogelijk houden”, verduidelijkt Frederick Muys. “Net als vorig jaar zullen we weer werken met de klassieke drank- en eetbonnetjes, want dat is de handigste en veiligste methode om lange wachtrijen te vermijden. Nieuw is dat we straks voor de volle 100 procent herbruikbare bekers invoeren. Dat moet sowieso vanwege de veranderde wetgeving op wegwerpbekers. Hoe dat precies in zijn werk zal gaan, zullen we later nog aankondigen. We willen een systeem dat efficiënt is, zowel voor onze medewerkers als voor de festivalgangers. Ook voor ons is dit nieuw en we zullen niet over één nacht ijs gaan.”

Geen festival zonder een grote schare medewerkers. “Die crew is voor ons van onschatbare waarde. We kunnen intussen op een groep trouwe vrijwilligers rekenen, die zich elk jaar beschikbaar stellen, maar we hebben zeker extra man- en vrouwkracht nodig om alles te kunnen bolwerken. Hoe meer we het festival uitbreiden, hoe meer behoefte aan nieuwe helpers. De kandidaten kunnen zich nu al aanmelden via onze website. Ze zijn heel erg welkom.”

Niet alleen voor de muziek

Vorig jaar kende de derde editie van Land of Love met als thema Pandora’s Box een groot succes. Zowel aan het hoofdpodium als in de vier tenten was het één groot feest. De voertaal viel op: het West-Vlaamse dialect. Het evenement mag dan toeschouwers van heinde en ver lokken, het spreekt op de eerste plaats de mensen uit de eigen regio sterk aan. Dat merkte je ook aan de massale aanwezigheid van fietsen op de daartoe voorziene parking. Lang niet iedereen doet het festival trouwens specifiek voor de muziek aan, maar wel voor de zogenoemde beleving. Of simpelweg om erbij te zijn: er met vrienden samen op uit.

Voor alle info: www.landoflove.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier