Land of Love is ook met 7.500 tickets alweer op schema voor een uitverkocht festival

De organisatoren van Land of Love zijn er weer klaar voor: van links naar rechts Frederik Desmet, Emma Couvreur en Frederick Muys. © foto JS
Johan Sabbe

Een uitverkochte eerste editie met 4.000 festivalgangers in 2017, hetzelfde met 6.000 aanwezigen vorig jaar en straks, op zaterdag 31 augustus, een plafond van 7.500 tickets. De organisatoren van het dancefestival Land of Love aan de Steenveldstraat op de wijk Driekoningen schrikken er niet voor terug om de lat jaar na jaar hoger te leggen. “We zitten perfect op schema om ons nieuwe streefdoel van 7.500 te halen, want al zeker drie vierde van alle kaarten is de deur uit”, klinkt Frederick Muys tevreden. Hij is de voorzitter van de organiserende vzw Festivents, die hij samen met zijn vriendin Emma Couvreur en hun geestesgenoot Frederik Desmet gestalte geeft. De kans dat er weer voortijdig een bordje ‘uitverkocht’ opgediept moet worden, is reëel.

De sceptici die in 2017 dachten dat het dancefestival dat die jonge gasten op poten wilden zetten op een fiasco zou uitdraaien, hebben een pak voor hun broek gekregen. Land of Love is al twee jaar na elkaar een succesformule gebleken met een grote publieke opkomst en over het algemeen tevreden gezichten. Oké, de kinderziekten en onvolkomenheden zijn er geweest – het crashen van het digitale cashloze betaalsysteem vorig jaar bijvoorbeeld – maar telkens luisterde het organiserende trio naar de verzuchtingen van de festivalgangers en deed er wat aan. Zo wordt er nu teruggegrepen naar de klassieke betaalbonnetjes, al zullen die bonnetjes uiteraard met een bankkaart betaald kunnen worden.

“De problematiek met de betaalbandjes is dus van de baan”, zegt Frederick Muys opgelucht. “We vinden het erg belangrijk om ons oor bij de bezoekers te luisteren te leggen. Zo worden de toiletten dit jaar gratis, wat overigens logistiek gemakkelijker is. Voorts zal het vipdeck maar uit één niveau meer bestaan en vanaf nu Golden Deck heten. Dat maakt het mogelijk om alle vips nog meer in de watten te leggen en te blijven investeren in de beleving.”

Doos van Pandora openen

Land of Love, dat op zaterdag 31 augustus om 14 uur van start gaat, heeft op dezelfde locatie als vorig jaar plaats: een grote weide van 4,5 hectare tussen de Warande- en de Steenveldstraat, met toegang vanaf de laatstgenoemde weg. Na het Kasteel van de Liefde de vorige keer, luidt het thema nu Pandora’s Box. Wie de Griekse mythe kent, weet dat de doos van Pandora maar beter gesloten blijft. De beeldschone Pandora mocht volgens het verhaal de beroemde doos niet openen, maar kon haar nieuwsgierigheid niet bedwingen. Toen ze de doos openmaakte, kwamen daar alle rampen, ziekten en zorgen uit tevoorschijn en verspreidden zich over de aarde. Meteen betekende dat het einde van het kommerloze bestaan van de mens. Pandora wilde het deksel snel weer sluiten, maar alleen de hoop bleef in de doos achter…

Ummet Ozcan als headliner

De Turks-Nederlandse dj en producer Ummet Ozcan, die in het dancegenre tot de internationale top behoort, is de headliner op het hoofdpodium. Hij is een heuse superstar. Hij staat 23ste in de DJ Mag Top 100, zeg maar de lijst met de 100 beste dj’s van de wereld. Daar prijkt hij naast namen zoals Martin Garrix en Dimitri Vegas & Like Mike. Hij komt exclusief voor het Houtland optreden. Andere grote namen op de affiche zijn de Nederlander Jay Hardway en de Belgen Dimaro en Mark with a K. Laatstgenoemde sloot vorig jaar de sets op het hoofdpodium af en keert straks dus naar Torhout terug. De dj’s in de vier thematenten moeten eveneens hoge toppen scheren. Met internationale namen voor zowel de techno- als de hardstyle-tent. En uitstekende dj’s in zowel de retro- als de rocktent. De rockliefhebbers krijgen bovendien een concert door Magnetica, een tributeband van Metallica. Er was ook een reünieoptreden gepland door de punkgroep Janez Detd, maar dat feest gaat niet door vanwege ernstige stemproblemen bij de zanger.

Vorig jaar was het hoofdpodium door het Kasteel van de Liefde ingepalmd, dit jaar wordt het de Doos van Pandora. En de animatie op de weide moet nóg straffer worden.
Vorig jaar was het hoofdpodium door het Kasteel van de Liefde ingepalmd, dit jaar wordt het de Doos van Pandora. En de animatie op de weide moet nóg straffer worden.© foto JS

De retro- en rocktenten barstten vorig jaar zowat uit hun voegen en worden bijgevolg verruimd. Het is de bedoeling om in de rocktent geleidelijk aan meer livebands te programmeren. “Rekening houdend met het groeiende succes van dat genre komt er mogelijk in de toekomst een volwaardig zijpodium”, aldus de drie organisatoren. “Wie weet, kan dat al in 2020 het geval zijn.”

Indrukwekkend hoofdpodium

“Met nu al 75% van de gewone toegangskaarten verkocht en 90% van de tickets voor de Golden Deck maken we ons sterk dat het festival weer vooraf uitverkocht zal zijn”, vervolgt Frederick Muys. “Te lang aarzelen om een ticket te kopen, kan dus catastrofaal zijn (lacht). We merken dat er almaar meer mensen van buiten West-Vlaanderen de weg naar Land of Love vinden. Voor de statistieken: de gemiddelde leeftijd van de bezoekers bedraagt om en bij de 35 jaar en er hebben momenteel al meer vrouwen dan mannen een kaartje gekocht.”

Het hoofdpodium Pandora’s Box moet het pronkstuk van het festival worden. Hoe het eruit zal zien, blijft een goedbewaard geheim, maar indrukwekkend wordt het zeker met zijn breedte van 40 meter en hoogte van 19 meter. “Aangezien we elk jaar met grotere artiesten uitpakken, investeren we sterk in de special effects“, licht Frederick toe. “Gespecialiseerde bedrijven uit Vlaanderen en Nederland zullen voor een intense video-, laser-, licht- en vuurshow zorgen. We houden vast aan ons basisconcept met dance op de mainstage en daarnaast in vier tenten retro (Air Stage), rock (Earth Stage), techno (Water Stage) en hardstyle (Fire Stage). Bij regenweer staan heel wat bezoekers sowieso droog. Al hopen we uiteraard op een stralende zon.”

Extra vrijwilligers gezocht

Meer dan 80 leveranciers en 300 vrijwilligers maken het festival mogelijk. In amper twee weken wordt op een lege weide een uniek festivaldecor gebouwd. Diverse lokale sponsors, zoals Cebeko uit Torhout en Claerbout uit Gits, zijn vaste waarden voor de logistieke ondersteuning. Medewerkers voor het festival kunnen zich nog altijd inschrijven via www.landoflove.be/medewerkers. De organisatie blijft op zoek naar vrijwilligers, dit zowel voor de op- en afbouw van het festival, als voor de dag van het evenement zelf.

De tickets kosten 45 euro (voor de gewone kaarten) of 130 euro (voor de vipkaarten op het Golden Deck). Ze zijn te koop via de website van het dancefestival.

Tickets en info: www.landoflove.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier