Lachen met De Weduwenclub van de Torhoutse toneelkring De Vondeling

De acteurs en medewerkers van het komische stuk De Weduwenclub. (JS)
Johan Sabbe

De nieuwe productie van De Vondeling mag dan wel De Weduwenclub heten, de tranen die de toeschouwers zullen laten, zullen er van het lachen zijn en niet van verdriet. Het stuk gaat op 25 januari in première.

De Vondeling speelt De Weduwenclub telkens om 20 uur in het cultuurcentrum de Brouckere: op zaterdag 25 januari, woensdag 29 januari, vrijdag 31 januari en zaterdag 1 februari. De regie is in handen van Rik Alliet. De pittige komedie werd geschreven door de in 2010 overleden Franse actrice Ginette Beauvais-Garcin.

Dubbel leven leiden

Acht acteurs dragen de vier voorstellingen: Raoul Callewaert, Lize Demets, Jean-Michel Derous, Tine Hansebout, Cathy Legley, Evelyne Lagrou, Ellen Verrecas en Martine Werbrouck. Een komedie over weduwen dus? Jawel! Maar net zo goed een verhaal over mannen met hun goede, maar zeker ook hun slechte kanten.

Jacques, de echtgenoot van Paula, overlijdt na een dom jachtongeval. Zijn weduwe blijft kinderloos achter. Gelukkig kan ze rekenen op de steun en de ‘ervaring’ van haar twee boezemvriendinnen, Marceline en Annie. Beiden zijn al jaren weduwe. Maar als Paula het bezoek krijgt van Mireille, ontdekt ze dat haar man meer dan dertig jaar een groot geheim met zich heeft meegedragen. Hij heeft een tweede leven geleid … Meteen wordt haar bestaan ondersteboven gegooid. Een geluk in het ongeluk is dat de weduwenclub van aanpakken weet. Paula staat er niet alleen voor.

Turnoefeningen in bed

“Het is een dartel stuk met pittige dialogen en heel wat leuke wendingen”, klinkt het bij De Vondeling. “Een verhaal over erfenissen en geblokkeerde rekeningen, over diëten en snoepen, over plots verliefd worden en van den andere kant zijn, over seksfilmpjes en zware turnoefeningen in bed. En sowieso over goeie marchandise en schoon alaam. Dat er zal gelachen worden, staat vast. We garanderen een leuke avond.” (JS)

De toegangskaarten kosten 10 euro en zijn enkel online te koop via www.ticketwinkel.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier