Laatste cd voor ‘t Westvlams Gemiengeld Vintekoor

Wie het Westvlams Gemiengeld Vintekoor nog eens wil horen zingen - zien dansen hoort daar uiteraard ook bij - kan nog een optreden boeken of een kijkje nemen op de website waar er nog optredens zijn. © gf

De nieuwe cd van ‘t Westvlams Gemiengeld Vintekoor ligt in de rekken. Die werd heel toepasselijk ‘Uuzne Latsten’ gedoopt, want met deze allerlaatste cd zet het Vintekoor zijn afscheidsjaar in. “Op 11 november 2020 stoppen wij. We zijn dan exact 20 jaar bezig geweest”, blikt frontman Johan Catteeuw vooruit.

‘Uuzne latsten’ is echt de laatste cd van het Westvlams Gemiengeld Vintekoor. “Bovendien houdt ons koor ermee op op 11 november 2020. Niet dat we er genoeg van hebben, maar we hebben altijd gezegd dat we ‘netjes’ willen stoppen. Toen we begonnen, gingen we naar de communiefeesten van mekaars kinderen, nu gaan we naar de babyborrels van mekaars kleinkinderen. Volgend jaar in november bestaan we exact 20 jaar, en dat vonden wij een ideaal moment om met pensioen te gaan. In die 20 jaar zullen welgeteld 25 zangers korte of lange tijd in ons koor gezongen hebben. Momenteel zingen wel al een paar jaar met dezelfde bezetting”, begint frontman Johan Catteeuw. Het Vintekoor bestaat naast bedenker, liedjesschrijver en frontman Johan Catteeuw ook uit Marc Vanhooren, Ivan Kemel, Marc Maenhoudt, Ignace Mispelon, Frans Vermeersch, Gerard Roels, Pol Vindevogel, Guylain Ollevier, Koen Tryhou, Paul Verstraete en Kurt Vancouillie.

Uniek in geschiedenis

“Maar het is dus nog niet voor direct. Dus, al wie ons nog een keer op zijn podium wil, laat maar weten. Wij zijn van plan om er nog eens een lekker jaar van te maken. De Russen en de Chinezen waren kandidaat om ons concept over te kopen, maar dat zal niet gebeuren. Er zal in de geschiedenis maar één Westvlams Gemiengeld Vintekoor geweest zijn, dat van ons, en dat zal altijd zo blijven.”

“Met “Uuzne latsten” willen we nog één keer tonen waar we goed in zijn: het zingen van leuke West-Vlaamse liedjes op bekende melodietjes, steeds met een knipoog naar de realiteit.”

Wafel toe

Op ‘Uuzne latsten’ staan de volgende 14 spiksplinternieuwe nummers: Islamieten en Katholieken (over hoe het ooit toch allemaal goed komt met de religies), Noenetuk (over hoe zoiets als een banale noenetuk de geschiedenis kan/kon bepalen), Ne Stavaza (over hoe afkortingen voor misverstanden kunnen zorgen), Nie van gistern (over dat wij de politici wel door hebben), Comment ça va (over het belabberde Frans dat een vriend probeert te praten), Ze stoan te klopn (over hoe vervelend het is om in de hoofdstraat van een dorp te wonen), Sommigte menschen (over de rage van de tatoeage), Meisjes van Pleysier (over een misverstand), Anders dan Obama (over de Amerikaan die president werd na Obama), Dokteurtje (over het proefondervindelijk ontdekken van elkaars menselijk lichaam), Eendagsreize (over een bus senioren en een vrachtwagen varkens), Danke moaten (Johan Catteeuws persoonlijke dank aan zijn koorleden voor al die jaren), Wafel toe (over wat het Vintekoor na 11 november 2020 gaat doen) en Come back (over wat het Vintekoor na 11 november – haast zeker – niet meer zal doen).

www.vintekoor.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier