Kwarteeuw New Year Proms met Belle Perez in Rumbeke

© (Foto JCR)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

De New Year Proms zijn dit jaar aan hun 25ste editie toe. Dat jubileum laten ze niet zomaar passeren. Ze brengen één groot concert in TC Rista met Belle Perez als gastvedette. Het belooft een totaalspektakel te worden met naast de muziek ook dans. “Zo’n jubileumeditie blijft speciaal, het is iedere keer een uitdaging om vernieuwend uit de hoek te komen”, horen we van Frank Markey.

De New Year Proms vinden dit jaar op zaterdag 20 januari plaats. De organisatie is al een kwarteeuw lang in handen van de Koninklijke Harmonie St.-Cecilia samen met de Gezinsbond. De harmonie zorgt voor het inhoudelijk aspect van de avond, de show zeg maar, en de Gezinsbond neemt al het praktische op zich en dat is al van bij het begin het geval. Het is een samenwerking waar na al die jaren nog altijd geen sleet op zit.

“Bij ‘normale edities’ palmen we twee dagen lang zaal OCAR in. Tien jaar geleden, voor de vijftiende editie, hebben we voor het eerst iets speciaal gedaan. Toen verhuisden we naar de sporthal van Onze Kinderen waar we Herr Seele en Jo Lemaire te gast hadden, dat was meteen een succes. Dus besloten we om ook voor de twintigste editie, vijf jaar geleden, iets extra te doen. Die editie vond in het Fabriekspand plaats met Paul Michiels, opnieuw was de zaal zo goed als uitverkocht. Bij onze 25ste verjaardag trekken we naar de tennishal van TC Rista waar we Belle Perez als speciale gast hebben”, vertelt Frank Markey, dirigent bij de harmonie en al van bij de eerste editie betrokken bij de organisatie.

Routine

“Zo’n jubileumeditie vraagt een andere aanpak. Bij de gewone edities is er toch wat meer routine, iedereen kent zijn of haar taak. Nu is alles een stuk groter. De inrichting van de zaal, een tennishal, is al een uitdaging op zich. We moeten matten leggen op de vloer, er komt een groot podium en dan is er nog de aankleding om voor een optimale akoestiek te zorgen. We hebben in de hal al eens een taptoe georganiseerd, maar dit is toch totaal iets anders. We zullen wellicht zo’n 1.200 stoelen plaatsen, dat is ongeveer evenveel als vijf jaar geleden. We hopen op een uitverkocht huis! In de tennishal zijn er heel wat voorzieningen, zoals verschillende kleedkamers, dat is wel handig. We vonden het ditmaal ook belangrijk om in Rumbeke te blijven, dan is TC Rista qua grootte en ligging ideaal.”

Medleys

De Gezinsbond en de harmonie willen er een totaalspektakel van maken. “We beginnen de avond met de Bigband, gevolgd door de drumband onder leiding van Korneel Decae, het jeugdorkest Jorum met Carla Pattyn en dan natuurlijk de harmonie waar ik de leiding heb”, aldus Frank. “Het concept blijft hetzelfde met een mix van hedendaagse en klassieke werken. Belle Perez is onze gastvedette en zal enkele bekendere nummers brengen, net als een heuse medley. Onze eigenste Peter Patteeuw brengt ook opnieuw een medley, een garantie op heel wat ambiance. We gaan voor een totaalspektakel. In die optiek krijgen we versterking van de kinderkoren van De Ark, De Verrekijker en STAP Roeselare, goed voor meer dan 100 kinderen. We voorzien ook dans! De regie is in handen van Gino Bruneel, Bert Ostyn verzorgt de presentatie.”

“De inrichting van een tennishal is al een uitdaging op zich”

Na afloop is er nog de mogelijkheid om iets te drinken, Paspartoe zorgt daarbij voor de nodige sfeervolle muziek. “Het is ongelofelijk om te zien van waar we komen”, aldus Frank nog. “Dat we nu onze 25ste verjaardag vieren is niet niets. We zijn enorm gegroeid en hebben al heel wat zangers en artiesten de revue zien passeren, maar het initiële concept blijft hetzelfde.”

Afspraak op zaterdag 20 januari om 19.30 uur in tennisclub Rista in de Wervikhovestraat 7a. De toegangsprijs bedraagt 20 euro, tieners (12 tot 18 jaar) tellen 10 euro neer. Onder de 12 jaar mag je gratis binnen. Kaarten te verkrijgen in De Hollebol of via newyearproms25@gmail.com.

Info: www.harmonierumbeke.be.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier