Voor de slotaflevering binnen onze eerste podcastreeks trokken we naar Roeselare, voorlopig de enige Vlaamse stad met een eigen stadspodcast. Stuwende kracht achter dit unicum is Gene Vangampelaere, lector aan de Howest en IT-consultant bij Digie.be. In januari 2016 gaf hij het startschot voor een eerste interview met een markante figuur uit Roeselare. Tegenwoordig zit een vijfkoppig panel achter de microfoon van 'Roeselize me'.

Is er voor elk lid van het vaste podcastpanel een taak weggelegd?

Naast Gene (39) is er ook Manu De Meester (60) die professioneel actief is bij Unizo. Tim Vanholle (38) werkt dan weer als financieel directeur voor WestTour. Tot slot maken ook Reinout van Zandycke (28), oprichter van communicatiebureau 'Exposure' en Marjoleine Delva (25), wetenschappelijk medewerker aan de afdeling geschiedenis bij Kulak , deel uit van het panel. "Ons panel vertegenwoordigt dus een erg verscheiden mix van leeftijden, interesses, bezigheden en expertisedomeinen. Allen geven wij onze eigen visie op de stad. Ik zorg voor de voorbereiding en de montage achteraf", vertelt Gene.

Weerspiegelt de naam 'Roeselize me' een ruimer doel?

"Ik ben altijd al een grote fan van Scandinavië geweest. Al jaren lanceerde men daar het bedrijf 'Kopenhagenize me' dat de fietscultuur wou uitdragen naar Europa. In navolging daarvan ontstond ook Antwerpnize me en Amsterdamnize me. Ik registreerde al snel de domeinnaam 'Roeselize me'. Oorspronkelijk plaatste ik interessante weetjes over fietsen in de stad op die website. Met de gelijknamige podcast willen we een groots Roeselare-gevoel uitstralen."

Aan welke eisen moet een podcastaflevering voldoen?

"Vaak beginnen wij een aflevering met het doorbladeren van de Roeselaarse editie van De Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode, en bespreken we daaruit wat stadsnieuwtjes. Ook trekken we, gewapend met koptelefoon en microfoon, de stad in naar evenementen. Wat opvalt is dat de afleveringen die het meest tijdloos zijn, het grootste aantal luisteraars oplevert. Logisch eigenlijk dat wat universeel is, blijft. Die afleveringen lenen zich er het best toe om, zelfs jaren nadien nog, herbeluisterd te worden."

De vijf afleveringen van KW Klaps vind je op kw.be/kwklaps

Voor de slotaflevering binnen onze eerste podcastreeks trokken we naar Roeselare, voorlopig de enige Vlaamse stad met een eigen stadspodcast. Stuwende kracht achter dit unicum is Gene Vangampelaere, lector aan de Howest en IT-consultant bij Digie.be. In januari 2016 gaf hij het startschot voor een eerste interview met een markante figuur uit Roeselare. Tegenwoordig zit een vijfkoppig panel achter de microfoon van 'Roeselize me'. Is er voor elk lid van het vaste podcastpanel een taak weggelegd?Naast Gene (39) is er ook Manu De Meester (60) die professioneel actief is bij Unizo. Tim Vanholle (38) werkt dan weer als financieel directeur voor WestTour. Tot slot maken ook Reinout van Zandycke (28), oprichter van communicatiebureau 'Exposure' en Marjoleine Delva (25), wetenschappelijk medewerker aan de afdeling geschiedenis bij Kulak , deel uit van het panel. "Ons panel vertegenwoordigt dus een erg verscheiden mix van leeftijden, interesses, bezigheden en expertisedomeinen. Allen geven wij onze eigen visie op de stad. Ik zorg voor de voorbereiding en de montage achteraf", vertelt Gene.Weerspiegelt de naam 'Roeselize me' een ruimer doel?"Ik ben altijd al een grote fan van Scandinavië geweest. Al jaren lanceerde men daar het bedrijf 'Kopenhagenize me' dat de fietscultuur wou uitdragen naar Europa. In navolging daarvan ontstond ook Antwerpnize me en Amsterdamnize me. Ik registreerde al snel de domeinnaam 'Roeselize me'. Oorspronkelijk plaatste ik interessante weetjes over fietsen in de stad op die website. Met de gelijknamige podcast willen we een groots Roeselare-gevoel uitstralen."Aan welke eisen moet een podcastaflevering voldoen?"Vaak beginnen wij een aflevering met het doorbladeren van de Roeselaarse editie van De Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode, en bespreken we daaruit wat stadsnieuwtjes. Ook trekken we, gewapend met koptelefoon en microfoon, de stad in naar evenementen. Wat opvalt is dat de afleveringen die het meest tijdloos zijn, het grootste aantal luisteraars oplevert. Logisch eigenlijk dat wat universeel is, blijft. Die afleveringen lenen zich er het best toe om, zelfs jaren nadien nog, herbeluisterd te worden."