Kim Lefevre uit Zwevegem heeft al enkele podcasts uitgebracht: 'In mijn tijd was 't beter', 'You just can't kill the Vort'n Vis' en het op stapel zijnde 'De kat is allergisch'. Na haar studies journalistiek aan het Hiepso in Kortrijk, startte Kim als zelfstandig uitbaatster van kattenpension Kitty.

Podcast of radio: wat verkies je?

"Mijn voorkeur gaat zonder twijfel uit naar de podcast, omdat het bij uitstek een traag medium is. Bij radio moet alles steeds snel gaan. Daar krijg je hooguit twee of drie minuutjes om je punt te maken, want het publiek mag niet verveeld raken. Ik zie een podcast eerder als een auditieve versie van Netflix. Luisteraars selecteren je aflevering op basis van hun interesse, én maken er bewust tijd voor om een aantal episodes te volgen. Het is al meer dan eens voorgevallen dat ik het zelf oprecht jammer vond dat een aflevering van meer dan een uur gedaan was."

In je twee podcasts leg je een stukje geschiedenis vast. Was dat je hoofddoel?

"In mijn eerste podcast, 'In mijn tijd was 't beter', vergelijken drie verschillende generaties vrouwen telkens een bepaald thema doorheen de geschiedenis. Het geeft zeker een goed gevoel dat ik hierin mijn eigen grootmoeder van meer dan 90 jaar als het ware onsterfelijk heb kunnen maken. De aanleiding voor mijn podcast over De Vort'n Vis in Ieper, was het dertigjarig bestaan van het autonoom centrum. Hier baseerde ik mij op de podcast over het bekende poppodium Paradiso in Amsterdam, waar een tijdlijn het uitgangspunt vormde."

Wat mag het publiek verwachten in je nieuwste audioproject, 'De kat is allergisch'?

"Opnieuw koos ik voor een thema dat me persoonlijk na aan het hart ligt. Zelf ben ik namelijk bewust kindervrij. Dat is een keuze die in onze maatschappij volgens mij nog niet aanvaard is. In de podcast wil ik ten eerste komaf maken met de onnodige vooroordelen over bewust kinderloze vrouwen. Daarnaast probeerden we gewoon ook op een luchtige en humoristische manier onze kijk op het leven weer te geven. Ook vrouwen met kinderen zullen zich dus misschien aangesproken voelen. Ik hoop hiermee een mooi alternatief te bieden voor de vele mamablogs die een grote populariteit genieten."

De vijf afleveringen van KW Klaps vind je op kw.be/kwklaps

Kim Lefevre uit Zwevegem heeft al enkele podcasts uitgebracht: 'In mijn tijd was 't beter', 'You just can't kill the Vort'n Vis' en het op stapel zijnde 'De kat is allergisch'. Na haar studies journalistiek aan het Hiepso in Kortrijk, startte Kim als zelfstandig uitbaatster van kattenpension Kitty.Podcast of radio: wat verkies je?"Mijn voorkeur gaat zonder twijfel uit naar de podcast, omdat het bij uitstek een traag medium is. Bij radio moet alles steeds snel gaan. Daar krijg je hooguit twee of drie minuutjes om je punt te maken, want het publiek mag niet verveeld raken. Ik zie een podcast eerder als een auditieve versie van Netflix. Luisteraars selecteren je aflevering op basis van hun interesse, én maken er bewust tijd voor om een aantal episodes te volgen. Het is al meer dan eens voorgevallen dat ik het zelf oprecht jammer vond dat een aflevering van meer dan een uur gedaan was."In je twee podcasts leg je een stukje geschiedenis vast. Was dat je hoofddoel?"In mijn eerste podcast, 'In mijn tijd was 't beter', vergelijken drie verschillende generaties vrouwen telkens een bepaald thema doorheen de geschiedenis. Het geeft zeker een goed gevoel dat ik hierin mijn eigen grootmoeder van meer dan 90 jaar als het ware onsterfelijk heb kunnen maken. De aanleiding voor mijn podcast over De Vort'n Vis in Ieper, was het dertigjarig bestaan van het autonoom centrum. Hier baseerde ik mij op de podcast over het bekende poppodium Paradiso in Amsterdam, waar een tijdlijn het uitgangspunt vormde."Wat mag het publiek verwachten in je nieuwste audioproject, 'De kat is allergisch'? "Opnieuw koos ik voor een thema dat me persoonlijk na aan het hart ligt. Zelf ben ik namelijk bewust kindervrij. Dat is een keuze die in onze maatschappij volgens mij nog niet aanvaard is. In de podcast wil ik ten eerste komaf maken met de onnodige vooroordelen over bewust kinderloze vrouwen. Daarnaast probeerden we gewoon ook op een luchtige en humoristische manier onze kijk op het leven weer te geven. Ook vrouwen met kinderen zullen zich dus misschien aangesproken voelen. Ik hoop hiermee een mooi alternatief te bieden voor de vele mamablogs die een grote populariteit genieten."