Trees Accou, afkomstig uit Moorsele, en Sara Logghe uit Izegem, vertellen over hun podcast 'De bende van het boek'. Al drie jaar houden ze er elke twee weken een gezellige bespreking van een of meerdere gelezen boeken op na, het liefst bij een kopje koffie of thee en een stukje zelfgemaakte taart.

Hoe zijn jullie ertoe gekomen een podcast te maken?

"Toen Trees nog in Gent woonde (tegenwoordig woont ze in Kortrijk, red.) waren we een tijdje collega's. Omdat we allebei ontzettend graag lazen, richtten we samen een boekenclubje op, 'De Bende van het Boek'. Toeval of niet, maar onze leesclub bestond oorspronkelijk uitsluitend uit West-Vlamingen. Zoals dat gaat in het leven, met een verhuizing, de komst van een kindje, het veranderen van job, verwaterden onze fysieke bijeenkomsten na een tijdje. Uit onze offline boekenclub vloeide dus de podcast voort."

Wat is jullie handelsmerk in vergelijking met andere boekenpodcasts?

"Sowieso willen we in onze podcast vooral een gezellige sfeer oproepen. Twee vriendinnen die, afwisselend in elkaars woonkamer, een gemoedelijke babbel houden over een boek, telkens met een zelf gebakken dessertje binnen handbereik. Daarnaast vind je bij ons geen hoogdravende literaire analyses, maar geven we gewoon onze eigen visie op het boek, heel laagdrempelig allemaal. En uiteraard valt ook ons West-Vlaamse accent op, dat we in geen geval proberen te verdoezelen."

Met welke (technische) moeilijkheden kregen jullie bij de opnames zoal te maken?

"Ooit ontdekten we na een volledige opname van anderhalf uur dat we vergeten waren het opnameknopje van onze microfoon in te drukken. Er zat niets anders op om de volledige opname opnieuw in te spreken. Aangezien we niet met een vooraf uitgeschreven script werken, voegden we hier en daar waarschijnlijk een andere nuance toe", lachen Sara en Trees.

De vijf afleveringen van KW Klaps vind je op kw.be/kwklaps

Trees Accou, afkomstig uit Moorsele, en Sara Logghe uit Izegem, vertellen over hun podcast 'De bende van het boek'. Al drie jaar houden ze er elke twee weken een gezellige bespreking van een of meerdere gelezen boeken op na, het liefst bij een kopje koffie of thee en een stukje zelfgemaakte taart. Hoe zijn jullie ertoe gekomen een podcast te maken?"Toen Trees nog in Gent woonde (tegenwoordig woont ze in Kortrijk, red.) waren we een tijdje collega's. Omdat we allebei ontzettend graag lazen, richtten we samen een boekenclubje op, 'De Bende van het Boek'. Toeval of niet, maar onze leesclub bestond oorspronkelijk uitsluitend uit West-Vlamingen. Zoals dat gaat in het leven, met een verhuizing, de komst van een kindje, het veranderen van job, verwaterden onze fysieke bijeenkomsten na een tijdje. Uit onze offline boekenclub vloeide dus de podcast voort."Wat is jullie handelsmerk in vergelijking met andere boekenpodcasts?"Sowieso willen we in onze podcast vooral een gezellige sfeer oproepen. Twee vriendinnen die, afwisselend in elkaars woonkamer, een gemoedelijke babbel houden over een boek, telkens met een zelf gebakken dessertje binnen handbereik. Daarnaast vind je bij ons geen hoogdravende literaire analyses, maar geven we gewoon onze eigen visie op het boek, heel laagdrempelig allemaal. En uiteraard valt ook ons West-Vlaamse accent op, dat we in geen geval proberen te verdoezelen."Met welke (technische) moeilijkheden kregen jullie bij de opnames zoal te maken? "Ooit ontdekten we na een volledige opname van anderhalf uur dat we vergeten waren het opnameknopje van onze microfoon in te drukken. Er zat niets anders op om de volledige opname opnieuw in te spreken. Aangezien we niet met een vooraf uitgeschreven script werken, voegden we hier en daar waarschijnlijk een andere nuance toe", lachen Sara en Trees.