KW-dossier over verdwijnende prostitutie genomineerd voor prijs onderzoeksjournalistiek

© Benny Proot
Redactie KW

Het dossier verscheen in juni 2017 in KW en op KW.be

Elk jaar onderscheidt de VVOJ de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen. Het onderscheid tussen radio, papier, tv of online is er niet langer, voortaan zijn er prijzen voor ‘opsporende’, ‘controlerende’ en ‘signalerende’ onderzoeksjournalistiek. En in die laatste categorie werd een dossier van KW genomineerd. Olivier Neese en Pieter-Jan Breyne maken dus kans op een prijs voor ‘Prostitutie verdwijnt (uit het straatbeeld)’, een dossier dat in juni 2017 verscheen. Daaruit werd duidelijk dat de prostitutie in West-Vlaanderen in haar klassieke vorm in een neerwaartse spiraal zit… maar dat er tegelijk nieuwe vormen in opgang zijn ‘vanuit de huiskamer’.

Het KW-duo neemt het op tegen een dossier over ‘Airbnb Unlocked’ uit De Tijd en ‘De handen in schulden’ van De Groene Amsterdammer en Nieuwsuur. Liefst 122 onderzoeksjournalisten stuurden werk in.

De prijsuitreiking is op vrijdagavond 6 april in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam, tijdens de Avond van de Onderzoeksjournalistiek. Gastheer van die avond is journalist Xavier Taveirne.

Lees hier nog eens ons dossier Prostitutie in West-Vlaanderen.