KVG Toneelvrienden stellen voorstellingen uit naar voorjaar 2021

De acteurs moeten de voorstellingen met spijt in het hart afgelasten. © foto PNW
Redactie KW

Ondanks al hun enthousiasme en de ingrijpende voorzorgsmaatregelen stellen de KVG Toneelvrienden de opvoeringen van de klucht ‘Ge-TIC-t’ alsnog uit. De organisatie verplaatst alle tien voorstellingen naar het voorjaar van 2021.

Toeschouwers per bubbel aan een tafeltje, bediening aan tafel, een lagere zaalcapaciteit. De Desselgemse Toneelvrienden hadden verregaande maatregelen klaarliggen om hun voorstellingen – waarmee ze geld inzamelen voor de Katholieke Vereniging Gehandicapten – te laten doorgaan.

Alleen zal er tussen 23 oktober en 8 november geen toneel opgevoerd worden. “Omdat de mogelijkheid bestaat dat we volgende week teruggefloten worden en omdat veel trouwe kijkers bang zijn om besmet te raken, hebben we besloten om de handdoek in de ring te gooien”, laat de organisatie weten. Concrete speeldata volgen later.

Nu de Toneelvrienden de voorstellingen afgelasten, zal er in 2020 geen enkele vorm van amateurtheater gespeeld worden. Uit veiligheidsoverwegingen beslisten de Waregemse Zingende Sterren en toneelbond Nut en Vermaak uit Nieuwenhove voor de zomer al dat ze dit najaar geen theaterstukken zouden opvoeren.

(PNW/ foto PNW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier