Kusterfgoed heeft nieuw bestuur

© ML
Redactie KW

Met haar nieuwe bestuursploeg focust Kusterfgoed dit jaar op het kampeertoerisme aan de kust, de uitbouw van de beeldbank met fotocollecties en de opmaak van een nieuw beleidsplan.

Kusterfgoed, de erfgoedcel van Middelkerke, Oostende, De Haan en Blankenberge stelde in het Oostends marionettentheater Kallemoeie haar nieuwe bestuur voor. Van links naar rechts ziet u penningmeester en schepen voor cultuur in De Haan Rudi Cattrysse, secretaris en Blankenbergs schepen voor Cultuur Alfons Monte, ondervoorzitter en Middelkerks gemeenteraadslid Leen Verstraete, de Erfgoedcollega’s Nathalie Franck, Manon Dekien, Hannelore Neyt en voorzitter Oostends Cultuurschepen Bart Plasschaert. Niet op de foto: Blankenbergs gemeenteraadslid Philip Konings, Middelkerks gemeenteraadslid Robin De Lille en De Haans gemeenteraadslid Isabelle Vincke.

Het jaarthema van 2019 wordt ‘Kamperen aan de kust’. ‘Een Jaar op het Veld’ wordt een nieuw traject waarbij een stuk grond met gras en tarwe traditioneel verbouwd wordt. In de marge worden via interviews en een praatcafé verhalen verzameld over het leven op het veld. Na 5 jaar werking dient Kusterfgoed in 2020 een nieuw beleidsplan in bij de Vlaamse Gemeenschap voor een nieuwe werking van zes jaar.

(ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier