Kursaal Oostende strikt Flashdance als zomermusical in 2018

Flashdance, The Musical wordt gebracht in de originele Engelstalige versie. © GF
Redactie KW

Kursaal Oostende pakt in de zomer van 2018 twee weken uit met de musical Flashdance.

“Tot het einde van de zomervakantie kon men de nog onbekende zomershow van 2018 in het Kursaal boeken aan 30 procent korting. Heel wat durvers waagden hun kans. Kursaal Oostende kiest voor Flashdance, de musicalversie van de gelijknamige dansfilm uit 1983. Traditiegetrouw gaat het weer om de originele Engelstalige versie. We dansen verder op het succes van Dirty Dancing in 2016 en Footloose afgelopen zomer“, zegt voorzitter Johan Vande Lanotte.

“We strikken deze keer niet alleen een première voor België, maar het is ook de eerste keer dat Flashdance, The Musical op het Europese vasteland zal te zien zijn. We zijn bijzonder trots dat we dergelijke grote producties naar Oostende kunnen halen”, aldus voorzitter Johan Vande Lanotte. In totaal zijn er 14 shows van 24 juli tot 5 augustus 2018.

Tal van iconische hits

Flashdance, The Musical vertelt het verhaal van Alex, een jonge vrouw met een uniek dubbelleven. Overdag werkt ze als lasser in een staalfabriek en ‘s nachts als danseres in een club. Haar grote droom is toegelaten worden op een prestigieuze balletschool. Met de steun van haar oude balletlerares Hannah werkt ze keihard om die droom te verwezenlijken, maar een romance met haar baas Nick brengt haar ambities plots in gevaar. “Bereid je voor op een verbazingwekkend muzikaal spektakel, zangtalent van het hoogste niveau, fenomenale choreografie en iconische hits als ‘Maniac’, ‘Manhunt’, ‘Gloria’, ‘I Love Rock ‘n Roll’ en de sensationele titeltrack ‘Flashdance – What a Feeling’. De muziek en de volledige show wordt zoals altijd helemaal live gebracht”, klinkt het nog .

Flashdance The Musical wordt gebracht in de originele Engelstalige versie. Er worden vertalingen voorzien via projecties en televisieschermen in het Nederlands en het Frans. De ticketprijzen variëren van 44 tot 69 euro. Nog tot 31 oktober geldt een ‘Early Bird’-korting van 5 euro per aangekocht ticket.

(MFEZ/foto GF)