"Wegens blakende gezondheid alsnog verlengd: de 'The Last Time To See Me Before I Die'-solotour van 'Monty Python'-legende John Cleese", klinkt het op de website van het Kursaal. De inmiddels 77-jarige Britse acteur, komiek en filmmaker was met zijn tour al goed voor meer dan 10.000 verkochte tickets en gaat in 2018 nog eens op tour. Op 31 mei strijkt John Cleese in het Kursaal in Oostende.

Monty Python's Flying Circus, Fawlty Towers, maar ook A Fish Called Wanda, James Bond en Harry Potter: het oeuvre van John Cleese is gigantisch en de man zelf is iconisch voor de kenmerkende Britse humor die vol absurdisme zit. Dat John Cleese zelf nog steeds niet vies is van de nodige zelfspot, bleek uit zijn eerdere Alimony Tour Year One and Year Two en vorig jaar de 'The Last Time To See Me Before I Die'-tour.

Anekdotes en filosofie over humor

"Dat John Cleese door de jaren heen niet milder is geworden en graag zijn duidelijke mening geeft, bewees zijn tour vorig jaar al, want volgens Cleese bestaan er geen heilige huisjes en kan humor voor een zalvende werking zorgen. De timing van Cleese is daarbij telkens fenomenaal. Zijn toon blijft lichtzinnig van aard en zijn Britse, relativerende dictie werkt daarbij aanstekelijk. Cleese's optreden oogstte lof vanwege de mooie mix van vertoonde fragmenten, anekdotes over de totstandkoming van sketches en de filosofie die de Brit er zelf op nahoudt over humor. Het publiek krijgt dus zeker geen traditionele stand-upcomedyshow maar eerder een uniek komisch perspectief van zijn eigen kleurrijke leven en succesvolle carrière", aldus organisator Live Comedy. Een dag eerder staat de Britse komiek in het Ethias Theater in Hasselt.

Het wordt wellicht de allerlaatste kans om John Cleese in levende lijve te zien, met hem mee te lachen en vragen aan hem te stellen. Het gaat om een compleet Engelstalige show. Tickets kosten 37,25, 49,50, 59,75 of 69,75 euro en zijn verkrijgbaar via www.ticketmaster.be.

(MF)