Kursaal Oostende brengt opnieuw topcast naar Oostende met Fame The Musical

Mica Paris, Keith Jack en Jorgie Porter vertolken elk een van de hoofrollen in de musical. © JRO
Redactie KW

Fame The Musical moet alle vorige musicals die de afgelopen jaren het Kursaal aandeden, doen vergeten. Onze man mocht de musical in voorvertoning gaan bekijken in Londen.

In 2011 gaf Kursaal Oostende, met Mamma Mia!, het startschot van een reeks zomermusicals. Het jaar daarop volgde het dansspektakel Riverdance om de reeks musicals in 2013 te hervatten met Cats. De volgende jaren volgden nog Evita, Dirty Dancing, Footloose en Flashdance. Van maandag 5 augustus tot en met zaterdag 10 augustus brengt de topcast van Fame The Musical een totaalspektakel. De musical komt tijdens de viering van haar dertigste verjaardag exclusief naar België. Kursaal kondigt het aan als een topper en dat is het ook.

De musical Fame vertelt het verhaal over een groep studenten van de High School of Performing Acts. Iedere student probeert op zijn of haar manier de top te bereiken in dans, muziek of toneel. Verschillende hindernissen en tegenslagen loeren echter om de hoek. In de musical worden verschillende hedendaagse ‘hot items’ aangekaart, zoals identiteitscrisis, trots, seksualiteit, verslavingen, vooroordelen en doorzettingsvermogen. Michael Gore en Dean Pitchford kregen in 1981 een Oscar voor ‘best original song’ met ‘Fame’. Het was Luciano Pavarotti die toen het beeldje overhandigde. Iedereen kent het topnummer: Fame, I’m gonna live forever.

In de musical worden verschillende hedendaagse ‘hot items’ aangekaart, zoals identiteitscrisis, trots, seksualiteit, verslavingen, vooroordelen en doorzettingsvermogen

In de cast van de musical zitten enkele bekende namen zoals: Jorgie Porter, Keith Jack en gospelzangeres Mica Paris. Jorgie Porter is vooral bekend in de UK door haar rol als Theresa McQueen in het Channel 4 drama: Hollyoaks. “Ik speel Iris Kelly in de musical”, vertelt Jorgie. Iris is de ballerina die verliefd wordt op Jackson. Voor Jorgie is het haar eerste musical, maar ze vervult haar rol met glans. “Ik had geen idee dat ik weggelegd was om in musicals mee te spelen, het is zalig”, zegt ze. “Als kind droomde ik altijd al van dansen. Weet je dat ik voor de start van de musical tour, nooit de film heb gezien? Ik weet het, een schande, maar ondertussen ken ik de film wel uit mijn duim (lacht). Ik kijk er al naar uit om naar Oostende te komen. Met het strand vlakbij wordt het ook een beetje vakantie.”

De cast van Fame The Musical werd in Londen getrakteerd op een staande ovatie.
De cast van Fame The Musical werd in Londen getrakteerd op een staande ovatie.

Keith Jack (30) eindigde tweede in de talentenshow ‘Any Dream Will Do’ op BBC 1. Hij speelt de rol van Nick. “Fame is ondertussen al mijn zesde musical”, vertelt Nick. “Sinds de tv-show, nu al elf jaar geleden, mocht ik al verschillende rollen op mijn naam schrijven. Ik hou van acteren, maar ook van dansen en zingen. Nick is een erg leuke rol om te spelen. Iedereen in de show is ook extreem getalenteerd. Fame is een musical die je doet lachen, maar ook doet huilen. Je wordt weggeblazen door de performances. Weet je dat ik nooit eerder in België ben geweest? Net daarom kijk ik er extra hard naar uit om in Oostende op de planken te staan.”

De ster van de avond was ongetwijfeld Mica Paris die de rol van Miss Sherman op haar neemt. Mica heeft een bijzondere band met Oostende en daar heeft Marvin Gaye vooral iets mee te maken. “Marvin Gaye is altijd een grote inspiratiebron voor mij geweest”, vertelt Mica. “Marvin is ook de grootste reden waarom ik een carrière in de showbusiness gestart ben. Hij neemt je mee in zijn songs, er is iets met de manier waarop hij zingt. Zingen is een gave en hij had die. Ik ken zijn hele Oostendse verhaal.” De roots van de uitstekende zangeres liggen in de soul en gospel muziek. Ze groeide op in de kerk van haar grootouders. Op haar 17de tekende ze meteen haar eerste contract als backing vocalist. Twee jaar later bracht ze haar eigen debuutalbum uit. Dat Mica een geweldige zangeres is, is duidelijk. Ze zorgde voor kippenvel door de hele zaal. Iedereen was muisstil. Wat een topper is die Mica.

Mica heeft een bijzondere band met Oostende en daar heeft Marvin Gaye vooral iets mee te maken

Fame The Musical wordt gespeelt in de originele Engelstalige versie. Kursaal Oostende zal voor ondertiteling zorgen op twee grote schermen. Fame is een musical voor jong en oud. De topcast laat een sterk staaltje acteerwerk zien. Ook de zang is top. De musical dompelt je onder in de sfeer van de jaren 80. Een must-see musical voor het hele gezin.

Ticketprijzen voor de musical variëren van 25 euro tot 74 euro. Jongeren tot en met 18 jaar genieten van 20 euro korting, met uitzondering van tickets in categorie 4. De tickets zijn verkrijgbaar via het nummer 0900 40 850, op www.kursaaloostend.be of in de Kursaal box office.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier