Kunstwerk van befaamde beeldhouwer Roland Rens verhuist naar Eperon d’Or

Het kunstwerk van beeldhouwer Roland Rens verwijst naar de borstelnijverheid in Izegem.
Redactie KW

Het kunstwerk van beeldhouwer Roland Rens op het Bad Zwischenahnplein verhuist naar het wandelpad voor Eperon d’Or.

“Het beeld dat verwijst naar de borstelindustrie, kreeg oorspronkelijk een plaats aan het borstelmuseum. Maar de site in de Baron de Pélichystraat werd verlaten en het museum trok naar Eperon d’Or. Het beeld verhuist nu binnenkort ook naar die nieuwe locatie“, zegt schepen van Cultuur en Musea Kurt Himpe (N-VA).

“Het kunstwerk, dat destijds aangekocht werd door de stad op advies van de Werkgroep Beeldende Kunst, refereert naar de borstelnijverheid in Izegem. Het is een hoofd met daarop een veegborstel. Het heeft een vervormde lange nek en is omringd door andere kleinere soorten borstels”, zegt conservator Hilde Colpaert.

Roland Rens, in 2007 overleden, was een zeer befaamd beeldhouwer uit Aarschot. In de provincie Antwerpen is er werk van hem te bezichtigen in onder andere het museum Plantin-Moretus en in het Antwerpse Middelheim”, verduidelijkt schepen Himpe. “In heel wat steden is er werk van Rens te bewonderen. Naast Aarschot, Leuven, Temse, Maaseik, Bree, Lier dus ook in Izegem.”

“Het beeld zal een plaats krijgen langs het wandelpad tussen het station en het museum Eperon d’Or in de Prins Albertlaan. Zo krijgt de site er een nieuwe attractie bij voor de bezoekers“, besluit de schepen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier