Kunsttriënnale Beaufort blijft kritiek oogsten

Redactie KW

N-VA West-Vlaanderen heeft opnieuw hard uitgehaald naar de kunsttriënnale Beaufort en de rol van provincie in dat verhaal.

De kritiek kwam er tijdens de West-Vlaamse budgetbesprekingen. Gedeputeerde voor Cultuur Myriam Vanlerberghe (SP.A) wil pas uitvoerig reageren na de eindevaluatie op 16 december.

N-VA-raadsleden Wim Aernoudt en Nick Verwimp hebben Beaufort tijdens de budgetbesprekingen op de korrel genomen. Volgens hen moet Bredene maar 27.400 euro betalen, terwijl er afgsproken was dat de tien kustgemeenten elk met 40.000 euro over de boeg zouden komen.

Volgens gedeputeerde Vanlerberghe is er geen sprake van een voorkeurbehandeling en lopen er nog gesprekken met Bredene. “Ik blijf erbij dat we alle kustgemeenten gelijk behandeld hebben”, aldus Vanlerberghe.

N-VA meent ook dat het kunstcollectief A Dog Republic zijn engagement niet zou nagekomen zijn. Blijkbaar zouden van de 60 geplande kunstingrepen er maar 39 hebben plaatsgevonden, aangevuld met enkele onaangekondigde acties.

Vanlerberghe wil pas grondig reageren na 16 december. Dan staat de eindevaluatie gepland. “Ik vraag me eigenlijk af waarom N-VA Beaufort tijdens de budgetbesprekingen voor 2016 nog op tafel gooit. Bovendien zullen we vanuit de provincie Beaufort in de toekomst niet meer kunnen organiseren, door de zesde staatshervorming”, besluit Vanlerberghe.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier