Kunstmarkt in Oude Leielaan sluit de zomer af

Schepen van Evenementen Herman Ponnet en schepen van Cultuur Griet Vanryckegem samen met de initatiefneemsters van de kunstmarkt: Paquita Six, Hugo Deruyck, Marianne Verhaeghe, Freze Midavaine, Linda Provost en Chantal Deman. © WO
Redactie KW

Na een geslaagde eerste editie in juli wordt de Oude Leielaan op 20 september opnieuw het decor van een kunstmarkt. Ditmaal nemen de kunstverenigingen Val Colores, Lukasgilde Menen en De Kunststraat de organisatie op zich.

De kunstmarkt van juli werd georganiseerd in samenwerking met een externe organisator. Een tweede kunstmarkt in augustus werd geannuleerd, waarop drie Meense kunstverenigingen beslisten om de handen in elkaar te slaan. Met steun van de stad organiseren ze nu zelf een nieuwe kunstmarkt. Die vindt op zondag 20 september van 14 tot 19 uur plaats. De groene Oude Leielaan vormt het uitgelezen decor voor schilderkunst, beeldende kunst, tekenkunst, artistieke keramiek, fotografie en grafische kunst.

Kunstenaars kunnen zich aanmelden

“Kunstenaars – ook van buiten Menen – kunnen zich inschrijven via kunstmarktmenen@gmail.com“, vertelt Paquita Six van de Lukasgilde. “Het is voor hen een unieke gelegenheid om eens een aantal werken te koop aan te bieden. Je kan er kunstenaars aan het werk zien en er zijn eet- en drankstandjes. Daar verloopt alles in bubbel, waarbij de klanten gaan zitten en zich laten bedienen. We hopen opnieuw op een talrijke opkomst van kunstenaars en publiek.” In de toekomst willen de initiatiefnemers de kunstmarkt ook eens in Lauwe of Rekkem organiseren. (CB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier