Kunsthappening in kermisweekend in Meulebeke

Kunstvereniging Kutena stelt haar activiteit 'Bij de Schilder' voor. © WD
Redactie KW

De kunstkring Kutena bestaat 46 jaar en zal ook dit jaar ter gelegenheid van de Meulebeekse kermis op zaterdag 15 en zondag 16 september een kunsthappening organiseren. Voorzitster Winnie Dossche geeft tekst en uitleg.

“Onze vereniging groeit geleidelijk”, verduidelijkt Winnie Dossche. “Net zijn er nog drie leden bijgekomen, zodat we een 25-tal actieve kunstenaars tellen. Het zijn heel productieve leden. Zo zijn er die brons gieten, kunstfotografen, kunstschilders, pottendraaiers en beeldhouwers. Kortom elke vorm van kunst komt bij ons aan bod.”

“We gaan geregeld samen op uitstap en ronden dat telkens af met een etentje”

“We komen samen als het nodig is, een zestal keer per jaar. Dat houdt daar wel niet mee op. Onze leden werken geregeld samen om elkaar te helpen waar het kan. We organiseren ook geregeld een uitstapje, dat kunst gerelateerd is en sluiten dat telkens af met een gezellig etentje.”

De Wilfrieds

“Vorig jaar was onze activiteit tijdens het kermisweekend een enorm succes, zodat we dat nu opnieuw organiseren in de Marktstraat. Op zaterdag 14 september is de tentoonstelling met werken van onze leden in de vroegere winkel van Luc Vansteenkiste doorlopend open van 14 uur tot 19 uur. Bezoekers kunnen ook genieten van een drankje in onze bar. Van 10 tot 19 uur kan men onze kunstenaars aan het werk zien. Er komt ook een smid, die ter plaatse zal werken. Vanaf 16 uur zal er live muziek zijn door De Wilfrieds, die bekende tijdloze nummers op een verrassende manier brengen.”

“Natuurlijk is dan ook onze bar open, want op die manier spijzen we ook onze kas. Wij hopen op tenminste een even grote belangstelling als vorig jaar, liefst zelf nog wat meer. Het is eveneens een kans om kennis te maken met Kutena en misschien ook lid te worden.”

(WD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier