Kunstenfestival Play op gang getrokken

© (Foto JVGK)
Redactie KW

Zaterdag is het Kunstenfestival feestelijk geopend met een grote spring-in op het Bed van Jennifer Rubell, één van de 60 blikvangers van de 40 kunstenaars die aan Play meewerkten. Het festival loopt nog tot 11 november.

PLAY, een nieuw concept van Stad Kortrijk, Be-Part en Musea Kortrijk, brengt beeldende kunst in het straatbeeld. Op 17 binnen- en buitenlocaties in de stad kan de toeschouwer zich bijna zes maand lang onderdompelen in deze unieke wereld.Play laat 60 binnen- en buiteninstallaties van 40 nationale en internationale kunstenaars zien. Zij gebruiken allemaal humor en spel om de aandacht te vestigen op menselijk gedrag. “Spelen is essentieel zowel voor jong als oud”, benadrukt curator Hilde Teerlinck. “Het is de bedoeling interactief bezig te zijn: het kunstwerk komt tot leven door het aan te raken, te gebruiken om zo eventueel zelf kunst te worden. De toeschouwer kan zich opnieuw inleven in de vrijheid van ‘kind te zijn’ en te ‘spelen’. Het wordt duidelijk hoe belangrijk ‘spelen’ is.”

Op een bed springen is altijd leuk, zeker als het zo groot is

Kunstenfestival Play op gang getrokken
© (Foto JVGK)

Tientallen kinderen stonden aan te schuiven aan het grote bed van de Amerikaanse Jennifer Rubell op de Grote Markt. Zij installeerde een bed van bijna 19 bij 13,6 meter en 2 meter hoog. “Het bed is een monument voor de huiselijkheid, de warmte van een thuis en de toegeeflijkheid van een ouder. Ik nodig dus iedereen uit om erop te springen“, duidt Jennifer. “Het kunstenfestival dat uitnodigt tot spelen met kunst en sportiviteit aanwakkert , is de perfecte match met onze titel als Europese hoofdstad van sport“, zegt schepen van Cultuur en Sport An Vandersteene. “We nodigen graag iedereen uit om het kind in zich los te laten.” De stad en de curatoren hopen op 10.000 bezoekers. Het Kunstenfestival Play loopt nog tot en met 11 november op 17 locaties in de stad Kortrijk.

https://www.youtube.com/watch?v=J2vSkKtmVmQ

(PVH – Foto’s &Video JVGK)