Kunstencentrum KAAP opent pop-up voor nieuw Brugs stadsfestival AMOK

Het kunstencentrum gebruikt hierbij het gelijkvloers van de voormalige Cactus Club. © foto svv
Redactie KW

Nog tot en met zondag 17 november geeft KAAP zo’n tweehonderd artiesten een vrijgeleide om met meer dan vijftig concerten en voorstellingen de binnenstad van Brugge te verklanken en te verbeelden.

Het kunstencentrum gebruikt hierbij het gelijkvloers van wijlen de Cactus Club (Sint-Jakobsstraat 33), waar ook als De Makersrepubliek en The Box een onderkomen vonden, als pop-up.

Deze pop-up bevindt zich pal tegenover De Republiek, dat onder meer het bekende gelijknamige café en arthouse-bioscoop Lumière herbergt. Opvallend is dat een vinylshop met platen van de meest uiteenlopende genres van labels van eigen bodem de blikvanger vormt van de pop-up, die voorts naast een bar een ruime ruimte herbergt voor tal van cultureler activiteiten.

Tal van activiteiten

“We organiseren hier concerten, lezingen en dj-sets”, zegt Rolf Quaghebeur, directeur van KAAP. “Daarnaast moet deze pop-up uitgroeien tot een trefpunt voor artiesten en publiek. AMOK slaat op deze plek de handen in elkaar met lokale partners als onder meer Het Entrepot, Turbo Sessies en BLVRD (het Brugse jongerenmagazine, nvdr).”

AMOK zwermt ruim een week lang in zowat heel Brugge rond. Er vallen activiteiten te beleven in voornoemde pop-up, De Republiek, Cinema Lumière, de Koninklijke Stadsschouwburg, het Stedelijk Conservatorium Brugge, El Mundo, De Groenplaats, De Tank, theaterzaal De Biekorf, de Sint-Jakobskerk, de turnzaal van Howest, de Ryelandtzaal, Snuffel en de horecazaken 27B Flat en Paula Mostaert.

Voor het volledige programma van dit nagelnieuwe, ambitieuze stadsfestival van Die Scone verwijzen we naar www.amokbrugge.be.

(svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier