Kunstenaar Georges Schelstraete wint driejaarlijkse cultuurtrofee in Oostrozebeke

Kunstenaar Georges Schelstraete krijgt het felbegeerde beeldje aangereikt van schepen Luc Derudder. © JC
Redactie KW

Om de drie jaar wordt door de Oostrozebeekse culturele raad de prestigieuze cultuurprijs Ernest Brengier uitgereikt. De naam van de prijs verwijst naar de Oostrozebeekse toondichter Ernest Brengier. Dit jaar werd de prijs in de wacht gesleept door kunstenaar Georges Schelstraete.

Voor de prijs kwamen acht verdienstelijke Oostrozebekennaren in aanmerking. Stuk voor stuk mensen die in het verleden hun culturele sporen al verdiend hebben en de gemeente op een of andere manier op kaart zetten. Het ging onder andere om veelzijdig kunstenaar Georges Schelstraete die excelleert in het maken van bronzen sculpturen en schitterende tekeningen. Hij is ook leraar aan de plaatselijke kunstring ORK.

Andere genomineerden waren Koen Verbrugghe die stalen laswerken maakt. Linda Devolder de voorzitter van de cultuurraad. Nele Uytenhove die de danscultuur in Oostrozebeke heeft binnengebracht en er een dansschool runt. Marleen Lefebre die al jaren de senioren wegwijs maakt in het pc-gebruik. Miguel Vanneste die als topsporter dans tot een hoogstaand niveau heeft gebracht. Toneel De Groeiende Ginste. En Pieter-Willem Lauwers die niet alleen een succesvol parcours heeft afgelegd in Blokken maar ook met zijn muziekgroep grote ogen gooit.

Uiteindelijk was het de net verkozen burgemeester Luc Derudder die de omslag met het definitieve resultaat mocht openen. De keuze viel op Georges Schelstraete omwille van zijn veelzijdigheid en de lijst van tentoonstellingen waarmee hij Oostrozebeke nationaal en internationaal op de kaart plaatste.

(JC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier