Kunstacademie bundelt knapste werken in gratis stickerboek

Jonas Callens, directeur van de Stedelijke Kunstacademie Tielt, met een album waar al enkele van de vele duizenden beschikbare stickers in kleven. © WME
Redactie KW

De eindejaarsexpo mag dan wel afgelast zijn, geen nood voor de Stedelijke Kunstacademie Tielt, die de kunstwerken van de leerlingen op een andere manier in de spotlights zet: een verzamelalbum met stickers van de 150 knapste realisaties.

“Allicht komt er midden september alsnog een eindejaarstentoonstelling in de Europahal”, zegt directeur Johan Callens. “Maar het stickeralbum is een meer dan volwaardig initiatief. We lieten de 150 geselecteerde werken fotograferen en bestelden er 250.000 stickers van.”

Wie ooit Panini-stickers verzamelde, is vertrouwd met het concept, maar in Tielt is het financieel toegankelijker gemaakt. “Bij elke aankoop in een van de 28 deelnemende handelszaken, mag de verzamelaar vijf stickers kiezen.”

Spelletjes en opdrachten

Het plakboek is, samen met een startpakketje van 20 stickers, verkrijgbaar in het Stadspunt en de bibliotheek. “Meer nog dan een kleefalbum is het een echt zomerboek geworden met spelletjes en opdrachten om de creativiteit te stimuleren. Misschien maken we zo ook kinderen warm voor het kunstonderwijs”, zegt Callens.

“We hebben 1.000 boeken in voorraad en we kunnen er gezien het grote aantal bestelde kleefprentjes altijd laten bijdrukken.”

Kunstwerken in etalages

De directeur denkt ook een stap verder. “Dit is een try-out voor het geval er vanaf september weer problemen mochten rijzen met de lessen. Het boek van 52 pagina’s laat toe om coronaveilig op afstand te werken.”

In de deelnemende zaken in het centrum hangt ook een kunstwerk in de etalage. Van elk van de 150 werken zijn ook vijf posters gemaakt die zullen opduiken in het straatbeeld. (TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier