Kunstacademie Art’Iz in Izegem neemt vliegende start

© vadu
Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein medewerker KW

Ook voor kunstacademie Art’Iz is het nieuwe schooljaar aangebroken, met een uitgebreid aanbod aan opleidingen. “De inschrijvingen verlopen zeer vlot”, zegt cultuurschepen Kurt Himpe (N-VA).

“De inschrijvingen lopen nog binnen, maar we hebben al meer inschrijvingen dan op hetzelfde moment vorig jaar. Pas over enkele weken kunnen we een eindbalans opmaken”, verduidelijkt schepen Himpe.

Net zoals de vorige jaren breidt het aanbod ook uit. “Met de nieuwe opleiding singer-songwriter waarbij de leerlingen zelf goede songs leren schrijven en ook het nieuw vak arrangeren om bestaande muziek te bewerken, modeltekenen en de oprichting van choirs klarinet, sax, dubbelriet, koper, gitaar en strijkers zetten we de vernieuwing door”, aldus directeur Wim Belaen. “Er is ook een uitbreiding van het zeer succesvolle Jazz-Pop-Rock. Creativiteit, professionaliteit en vernieuwing vormen de leidraad in de uitbouw van de Kunstacademie.”

Bijkomende investeringen

Om het schooljaar optimaal te kunnen starten en alles coronaproof te maken werd ook bijkomend geïnvesteerd. “Alle middelen worden ingezet om de lessen in ideale omstandigheden te laten verlopen. Zo zijn er bijvoorbeeld honderd flexibele plexiwanden aangekocht voor elk lokaal waar de Kunstacademie lessen organiseert. We maken trouwens ook gebruik van alle beschikbare ruimten op de sites in de Wijngaardstraat en in de Kruisstraat en ook het groot auditorium en de bar van de Kunstacademie worden ingeschakeld”, zegt schepen Himpe. “Het stadsbestuur besliste ook om te investeren in extra niet-gesubsidieerde uren zodat groepen kunnen opgesplitst worden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier