Kunst en design centraal tijdens Distance bij Skyline in Izegem

De kunstenaars samen met verschillende partners bij het begin van een van de kunstinstallaties aan Skyline Communications. © (Foto Frank)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Vier Roeselaarse kunstenaars slaan de handen in elkaar voor Distance, een beurs waarbij beleving, kunst en design central staat. Zelfs de partners stellen zich op een originele manier voor.

Distance draait vooral rond beleving. Het idee komt van Christo en Alexander Stragier, die elkaar vorig jaar tijdens het project Motel Moteur in Rumbeke leerden kennen. “Onlangs verbleef ik zes maanden in de Caraïben om er les te geven en heb ik de kans gekregen om veel te reizen, zo belandde ik ook bij Peter Terrin die in Mexico woont. Daarnaast heb je ook Alex Fabry die sinds 2013 in Bali verblijft. Tussen al die locaties is er telkens een tijdsverschil van ongeveer zes uur. Vandaar de naam Distance”, vertelt Christo.

De locatie voor het evenement dat op zondag 28 augustus plaatsvindt is Skyline Communications in de Ambachtenstraat, vlak over de autosnelweg. “Om het evenement te ondersteunen hebben we verschillende bedrijven, actief in design, gecontacteerd, om naast de kunstenaars ook een unieke showcase te ontwerpen met hun producten of diensten. Daarnaast is er ook een hapje en een drankje voorzien en kun je het gebouw ontdekken”, aldus Alexander nog.

Distance is te bezoeken van 11 tot 21 uur. Alle info: www.distance-art.com.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier