Krekerock in Handzame verwent fans van Dire Straits met tributeband

De werkgroep Krekerock van Cadaatan Kortemark met van links naar rechts Rik Waeyaert, Marc Depover, Luc Olivier, Nancy Serryn, Dré Huyst, Geert Vantoest, Marnic Deceuninck, Martine Samyn, Mario Vandecasteele, Petra Rolly en Marc Waeyaert. © Foto Coghe
Trui Lievens
Trui Lievens Medewerker KW

Liefhebbers van stevige rock komen op vrijdag 28 december opnieuw aan hun trekken tijdens Krekerock van Cadaatan Kortemark. Fans van Dire Straits stippen deze datum alvast in het rood in hun agenda aan want tributeband ‘Boom, Like That’ brengt de muziek van deze groep naar voren. Met de opbrengst koopt Cadaatan Kortemark een ambulance voor de Filipijnse bevolking op Cebu aan.

“We zijn trots dat we ook dit jaar Krekerock tegen democratische prijzen kunnen aanbieden”, aldus Marc Waeyaert van Cadaatan Kortemark. “Niettegenstaande we ook nu weer uitpakken met vier topgroepen, kosten de kaarten in voorverkoop slechts 10 euro en 14 euro aan de deur.”

Akoestiek

“De deuren van het oc Hansam in de Elflijnenlaan 1 gaan om 18 uur open, en het eerste optreden start stipt om 19 uur met de progressieve rockband Sister May gevolgd door Ed & The Gators. Beiden groepen zijn afkomstig uit Roeselare en omgeving. Ed & The Gators speelt zowel eigen bluesnummers als covers in een eigen arrangement. Om 22 uur is het de beurt aan Black Mirrors, Brusselaars met een charismatische frontzangeres. En dan volgt om 24 uur de afsluit met Boom, Like That, een Nederlandse tributeband van de Britse rockgroep Dire Straits. Deze groep brengt een spektakel compleet met alle details, waarbij Dire Strait-fans zeker aan hun trekken komen”, belooft Marc Waeyaert. “Dit jaar proberen we de akoestiek in de zaal te verbeteren door een deel van oc Hansam met doeken te behangen.”

‘Best of’

Elk jaar verwelkomt Krekerock heel wat volk. “Dikwijls zien we dezelfde gezichten en dat zijn heus niet allemaal West-Vlamingen. Volgend jaar vieren we twintig jaar Cadaatan Kortemark én tien jaar Krekerock. Dan brengen we een speciale editie met de ‘Best of’ van Krekerock”, besluiten de organisatoren van de werkgroep.

Cadaatan Kortemark zat ook dit jaar niet stil. In februari namen ze de fameuze quiz van het Davidsfonds Handzame over en in mei organiseerden ze opnieuw de Filipijnse markt. In juni organiseerde men tijdens het WK voetbal de uitzending op het grote scherm. “Dat alles zorgde allemaal voor een mooie opbrengst die ten goede komt aan het medisch centrum op Cebu dat volledig door ons wordt gefinancierd”, aldus Marc Waeyaert. “Half april gaan Luc (Waeyaert en broer van Marc red.), enkele sympathisanten en ikzelf de toestand ter plaatse bekijken. We willen er ook een ambulance kopen waarmee heel wat levens zouden kunnen worden gered. Het geld komt dus goed van pas.”

Kaarten

Cadaatan Kortemark telt ondertussen, naast het bestuur, ook vijf werkgroepen waarvan de werkgroep Krekerock er één is; die bestaat uit Marc Waeyaert, Mario Vandecasteele, Luc Olivier, Martine Samyn, Geert Vantoest, Marnic Deceuninck, Marc Depover, Nancy Serryn, Rik Waeyaert, Dré Huyst en Petra Rolly. Kaarten zijn in voorverkoop te koop in Handzame bij Rojo, café Delirium en Frituur Shelly’s en in Kortemark in de cafés ‘t Oud Cortemarck en Breughel of via krekerock@hotmail.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier