Kortrijkzaan Lowie D’haeseleer wint het Vlaams Kampioenschap Rap

Lowie D'haeseleer is afkomstig uit Heestert. © KDS
Redactie KW

Kortrijkzaan Lowie D’haeseleer (21) won afgelopen zaterdag (04/05) het Vlaams Kampioenschap Rap “End of the Weak Belgium” en verovert daarmee z’n plaats op het Belgisch Kampioenschap End of the Weak. Marjan De Ridder (30) won de 2de plaats en zal daarmee de eerste vrouwelijke rapper op het BK zijn.

Afgelopen zaterdag vond de Vlaamse voorronde van End of the Weak Belgium plaats in Intercultureel Muziekcentrum De Centrale in Gent. 18 deelnemers van West-Vlaanderen tot de Oostkantons waagden hun kans. De jury hield na de kwalificatieronde 6 deelnemers over, waarbij uiteindelijk Lowie D’haeseleer, Marjan De Ridder en Pieter Boeken als winnaars uit de bus kwamen. Lowie & Marjan verdienen daarmee hun ticket naar het BK. Het Belgisch Kampioenschap vindt plaats op 25 mei in het Beurscafé van de Brusselse Schouwburg.

Lowie D’haeseleer, Kortrijkzaan afkomstig uit Heestert, liet afgelopen winter z’n eerste EP “Van Den Oudn Stempel” op de wereld los. Na een zegetocht langs verschillende wedstrijden, het afronden van z’n opleiding en z’n eerste muzikale baby dropte hij recent nog z’n nieuwe video “Wilde Westen” in samenwerking met Kortrijkse producer Chilo Derieuw van Catharsis Productions.

“Fantastisch dat de lat dit jaar opnieuw hoger ligt”, stelt Lowie. “Dit draait niet meer om geluk. Zwaargewichten uit heel Vlaanderen kwamen afgezakt, End of the Weak bouwt elk jaar verder op vlak van niveau en bereik. Dat belooft voor de toekomst – en het WK gaat dit jaar voor het eerst door in België! M’n tegenstanders zijn ook niet niets dit jaar. Of er een 2de Belgische titel in zit voor mij durf ik alvast niet te zeggen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier