Kortrijkzaan lanceert eerste stripverhaalreeks ‘CGI Buffalo’

In CGI Buffalo vertelt Tom De Geeter het verhaal van Ceegee, een half buffel, half man die geconfronteerd wordt met geheugenverlies. © JVGK
Redactie KW

Tom De Geeter heeft zijn stripdebuut beet. De eerste drie boeken uit zijn reeks CGI Buffalo worden gedrukt dankzij een crowdfundingsactie. Meer dan 100 geïnteresseerden zorgden samen voor de nodige 3.600 euro.

“CGI Buffalo vertelt het verhaal van een half buffel, half man Ceegee die aan extreem geheugenverlies lijdt maar op zoek gaat naar zijn verleden en doel van zijn bestaan”, legt Tom uit. “Door enkele merkwaardige gebeurtenissen in zijn dagelijks leven raakt hij in een neerwaartse spiraal van paranoia en ontgoochelingen. Met behulp van enkele trouwe vrienden komt hij per boek dichter bij de waarheid rond wie hij is.”

Comicbook

De bedenker en tekenaar van CGI Buffalo, Tom De Geeter, maakt al 20 jaar alternatieve muziek met bands zoals Zucchini Drive, Panther Panther en Cavemen Speak of via het muzieklabel Marathon of Dope. Daarmee toerde hij meermaals in Japan, Canada, USA en Europa. Er werd dan ook bewust gekozen om dit Engelstalig verhaal in Amerikaans “comic” formaat te brengen, om zo een breder publiek te kunnen aanspreken en dit best aansluit bij de context van het verhaal.

Er loopt momenteel een kleine tentoonstelling in platenzaak Kortom in het Kortrijkse Overbekeplein 6.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier