Kortrijkse Rotary reikt cultuurprijzen uit aan Els Broekaert en Dirk Garmyn

Op de foto herkennen we onder meer de voorzitters en leden van Rotary Groeninghe en Rotary Kortrijk, Petra Flamand, directeur van de academie, Peter Verhoyen, directeur van het Conservatorium, burgemeester Vincent Van Quickenborne, schepen van Cultuur Axel Ronse en de laureaten Eli Peeters, Els Broekaert, Quirijn De Bosscher en Dirk Garmyn. © JVGK
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Rotaryclub Kortrijk en Rotary Groeninghe hebben hun Cultuurprijzen Conservatorium en Academie 2019 bekend gemaakt. Els Broekaert en Dirk Garmyn zijn de nieuwe laureaten.

Exact 22 jaar geleden ontstond bij Rotary Club Kortrijk en Rotary Groeninghe het idee om het culturele leven bij de plaatselijke jongeren te stimuleren en een Rotary Cultuurprijs uit te reiken. De prijs is uitgegroeid tot de belangrijkste referentie voor beginnende en oudere kunstbeoefenaars uit de regio.

Fluitiste Els Broekaert mocht de Prijs Stedelijk Conservatorium in ontvangst nemen. Els speelt onder meer bij Ghent Symphony Orchestra en Koninklijke Harmonie Vooruit Harelbeke. Beroepshalve is ze logopediste. “Muziek is meer dan een hobby, het is een passie“, zei ze tevreden na de uitreiking.

Beeldhouwer Dirk Garmyn kreeg dan weer de Prijs Koninklijke Academie. Beeldhouwen begon voor hem als kleuter toen hij in het Middelheimpark speelde. “Ik had de drang om mezelf in beelden uit te drukken”, zegt hij. De laureaten krijgen elke 1.000 euro.

Verder werden ook vier aanmoedigingsprijzen van elk 250 euro uitgereikt. Bij de Academie voor Schone Kunsten gingen die naar ambachtelijk steen- en beeldkunstenaar Eli Peeters en kunstschilderes Martine Vandevelde. De aanmoedigingsprijzen bij het Conservatorium gingen naar violist Quirijn De Bosscher en hoornist Bram Vanoverberghe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier