In 2013 organiseerde Stad Kortrijk voor het eerst een echte kerstmarkt. De voorbije jaren groeide die uit van 4 chalets naar 35 met geïntegreerde randanimatie, een kinderkerstfoor en ijspiste. Nu Winter in Kortrijk een vast gegeven is geworden vind Stad Kortrijk de tijd rijp om opnieuw te vernieuwen. Daarom gaat de stad op zoek naar een creatieve partner die Kortrijkse kerstmarkt voor de komende 3 jaar zal uitbaten op het Schouwburgplein.

Arne Vandendriessche, schepen van Economie: "In 2013 startten we vanuit het niets met een kerstmarkt in Kortrijk. Ik moest toen vrienden aanspreken om alle chalets gevuld te krijgen. Jaar na jaar werd de kerstmarkt groter en beter, vijf jaar later is het tijd voor vernieuwing. Daarvoor gaan we op zoek naar een partner met frisse ideeën die de kerstmarkt voor de komende 3 jaar zal uitbaten. Geïnteresseerden kunnen hun voorstel indienen tot 24 augustus."

Voorwaarden

Om de nieuwe uitbater wat ademruimte te geven zal het eerste jaar slechts een symbolische vergoeding van 1 euro worden aangerekend. Het tweede jaar is dat 5.000 euro, het laatste jaar 10.000 euro. De inkomsten van de kerstmarkt zijn voor de uitbater.

De voorbije jaren werden heel wat chalets ingevuld door Kortrijkse verenigingen en handelaars. De stad wil dat behouden en legt daarom enkele voorwaarden op aan de toekomstige uitbater.

Minimaal 20% van de chalets moet worden ingevuld door Kortrijkse verenigingen en 20% door Kortrijkse handelaars. De verenigingen krijgen ook een voordeeltarief.

Alle voorwaarden zijn terug te vinden op de website van Winter in Kortrijk: www.winterinkortrijk.be.

Beoordeling

"De stad hecht veel belang aan de kwaliteit en creativiteit van de invulling. Samen met de aankleding, animatie en sfeer zal dit het zwaarste doorwegen op de beoordeling (50 van de 100 punten)", weet de schepen. Daarnaast zullen indieners beoordeeld worden op basis van hun samenwerking met lokale partners (15 punten), hun promotieplan (15 punten), referenties (10 punten) en solvabiliteit (10 punten).

De kandidaten zullen worden geselecteerd door een jury van stadsmedewerkers die de voorbije jaren instonden voor de organisatie van kerstmarkt aangevuld met een externe expert. Geïnteresseerden kunnen hun voorstellen indienen van 19 tot en met 24 augustus.

In 2013 organiseerde Stad Kortrijk voor het eerst een echte kerstmarkt. De voorbije jaren groeide die uit van 4 chalets naar 35 met geïntegreerde randanimatie, een kinderkerstfoor en ijspiste. Nu Winter in Kortrijk een vast gegeven is geworden vind Stad Kortrijk de tijd rijp om opnieuw te vernieuwen. Daarom gaat de stad op zoek naar een creatieve partner die Kortrijkse kerstmarkt voor de komende 3 jaar zal uitbaten op het Schouwburgplein.Arne Vandendriessche, schepen van Economie: "In 2013 startten we vanuit het niets met een kerstmarkt in Kortrijk. Ik moest toen vrienden aanspreken om alle chalets gevuld te krijgen. Jaar na jaar werd de kerstmarkt groter en beter, vijf jaar later is het tijd voor vernieuwing. Daarvoor gaan we op zoek naar een partner met frisse ideeën die de kerstmarkt voor de komende 3 jaar zal uitbaten. Geïnteresseerden kunnen hun voorstel indienen tot 24 augustus."Om de nieuwe uitbater wat ademruimte te geven zal het eerste jaar slechts een symbolische vergoeding van 1 euro worden aangerekend. Het tweede jaar is dat 5.000 euro, het laatste jaar 10.000 euro. De inkomsten van de kerstmarkt zijn voor de uitbater.De voorbije jaren werden heel wat chalets ingevuld door Kortrijkse verenigingen en handelaars. De stad wil dat behouden en legt daarom enkele voorwaarden op aan de toekomstige uitbater.Minimaal 20% van de chalets moet worden ingevuld door Kortrijkse verenigingen en 20% door Kortrijkse handelaars. De verenigingen krijgen ook een voordeeltarief.Alle voorwaarden zijn terug te vinden op de website van Winter in Kortrijk: www.winterinkortrijk.be."De stad hecht veel belang aan de kwaliteit en creativiteit van de invulling. Samen met de aankleding, animatie en sfeer zal dit het zwaarste doorwegen op de beoordeling (50 van de 100 punten)", weet de schepen. Daarnaast zullen indieners beoordeeld worden op basis van hun samenwerking met lokale partners (15 punten), hun promotieplan (15 punten), referenties (10 punten) en solvabiliteit (10 punten).De kandidaten zullen worden geselecteerd door een jury van stadsmedewerkers die de voorbije jaren instonden voor de organisatie van kerstmarkt aangevuld met een externe expert. Geïnteresseerden kunnen hun voorstellen indienen van 19 tot en met 24 augustus.