Kortrijkse Galine bij laatste dertig van De Nieuwe Lichting bij Studio Brussel

Galine Kuyvenhoven. © Davy Coghe
Stefaan Van Volcem
Stefaan Van Volcem Freelance journalist KW

Uit 850 inzendingen heeft Studio Brussel ook de Kortrijkse Galine (30) geselecteerd voor De Nieuwe Lichting. De zangeres maakt introverte pop. De radiozender prijst vooral “haar prachtige, breekbare stem.”

“Van sommige artiesten weet je bij het eerste paar noten al: ja, dit gaat wat geven. Dit kan men ook zeggen van Galine: een jonge zangeres uit Kortijk die zich breekbaar durft opstellen in haar songs, iets wat we anno 2020 alleen maar aanmoedigen. Haar talent werd de laatste jaren al vaker opgemerkt: ze is artist in residence in Het Wilde Westen en speelde al op een aantal internationale showecasefestivals. En nu trekt ze ook de aandacht van de juryleden, want haar prachtige, breekbare stem doet het vlammetje in hun hart stevig opflakkeren.”

De keuzeheren van ‘De Nieuwe Lichting 2021’ van Studio Brussel vielen voor het melancholische, door triphopbeats onderstutte ‘I don’t mind you leaving”, een song waarvoor Galine Kuyvenhoven de hulp inriep van Daan Schepers. Deze muzikant-producer speelt bij acts als Bazart, voormalige Humo’s Rock Rally-winnaars Warhola en de Nederlandse Eefje De Visser.

Zanglerares en stemcoach

Galine Kuyvenhoven (30) groeide op in Kortrijk en is vandaag zanglerares en stemcoach op de afdeling Woordkunst-Drama van de Academie Kunsthumaniora Brugge. Zoals zovele (jonge) West-Vlaamse artistiekelingen woont ze in Gent. (svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier