Kortrijkse band Ansatz Der Machine presenteert nieuwe single ‘Untold’

Net als 'Falling down' komt 'Eagle' op het volgende album 'Burial Songs' van Ansatz der Machine te staan. © GF
Redactie KW

Net als ‘Falling down’ en ‘Eagle’ is ‘Untold’ een fragiele opwarmer voor ‘Burial Songs’, het nieuwe album rond de uit Kortrijk afkomstige spilfiguur Mathijs Bertel.

Die nieuwe cd, die ruim dertien jaar na het debuut ‘The Postman Is A Girl’ verschijnt, ziet volgende week vrijdag 24 januari het levenslicht. Voor de single ‘Untold’ werkte Ansatz der Machine samen met de Britse muzikant Will Samson, wiens laatste album ‘Welcome Oxygen’ gekenmerkt wordt door een verfijnd samenspel tussen zang, gitaar en viool. “Dit nummer gaat over verlies en loslaten”, zegt Mathijs Bertel, het brein van de band. “Bovenop de sprankelende harppartijen en knisperende elektronica weerklinken de stemmen van Sophia Ammann en Will Samson. Het eindresultaat voelt aan als een brok fluisterende indietronica.”

Ansatz der Machine nam zijn nieuwe album ‘Untold’ op in de Greenhouse studio’s in het IJslandse Reykjavik. Voor de productie en de mix gingen de leden in zee met Valgeir Sigurdsson, bekend van onder meer Bjork, Bonnie ‘Prince’ Billie en Feist. Naast voornoemde indietronicamuzikant Mathijs Bertel bestaat Ansatz der Machine uit Sander Lambrecht (electronics en basMoog), Jan Dhaene (Rhodes), de eerder genoemde Sophia Ammann (zang en Rhodes), Gianni Marzo (gitaren), Wouter Mattelin (lapsteel) en Siniging Saw (gitaren) en Seraphine Stragier (cello en harp).

Op zaterdag 8 februari gaat Ansatz der Machine ‘Burial Songs’ live try-outen in Cultuurkapel De Schaduw in Ardooie. Op zaterdag 14 maart speelt de band een thuismatch in De Kreun in Kortrijk. Op vrijdag 27 maart doet de groep N9 in Eeklo aan. (SVV)

Teaser videoclip ‘Untold’:

https://www.youtube.com/watch?v=WmQZ-44dIVg

‘Untold’ op Spotify: https://open.spotify.com/album/5sYs3XW6VpTeIBeMZZWNG8

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier