Kortrijks Toneelgezelschap Taal en Kunst brengt boulevardkomedie

We herkennen v.l.n.r. Roger Bolders, Corinne Castaing, Louis Moens, Pol Vandermeersch, Dirk Mareel, Annelies Lambert, Robby Syx en Mattijs Degrande. Katrien Baert ontbreekt. © TVK
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Op vrijdag 17 januari brengt het Koninklijk Toneelgezelschap Taal en Kunst de première van ‘De Klusjesman’, een boulevardkomedie van Eric Assous. De regie is van Roger Bolders.

Het Koninklijk Toneelgezelschap Kortrijk is gesticht op 17 december 1907 onder de naam ‘Voor Taal en Kunst’. Hun leuze was toen geen rijker ‘junste’ dan Deugd en Kunste en hun doel de bloei van het Vlaams toneel te bewerkstelligen. “We brengen zoveel mogelijk blijspelen en komedies. De mensen moeten zich kunnen amuseren en lachen en zo even hun zorgen vergeten. Dat is de junste van een amusant toneelspel”, luidt het.

Zo ook in de komedie De Klusjesman. Het stuk draait rond Jean-Pierre die zijn echtgenote Severine in de steek laat en kiest voor ‘een jonger exemplaar’. “Vrouwen zijn als yoghurt, we mogen de vervaldatum niet overschrijden!” is zijn levenswijsheid. Vandaag, 25 jaar later, kruist hun pad zich opnieuw. Jean-Pierre, die helemaal berooid is en nog maar een schim van de arrogante zakenman die hij ooit was, zoekt zijn ex-geliefde weer op met een prangende vraag. Heeft Severine, intussen een succesvolle bedrijfsleider van haar eigen uitgeverij, een job voor hem? Ja! Maar niemand hoeft te weten wie hij écht is en hij mag bezem, zwabber en dweil hanteren. “Blijft hij een simpel manusje-van-alles of stuurt hij als een volleerd bricoleur de boel in de war? Dat is nog maar de vraag”, verklapt regisseur Roger Bolders.

Praktisch

De rollen zijn weggelegd voor Katrien Baert,Corinne Castaing, Annelies Lambert, Mattijs Degrande, Dirk Mareel, Louis Moens, Robby Syx en Pol Vandermeersch. De opvoeringen vinden plaats in het Arenatheater Schouwburg op vrijdag 17, zaterdag 18, dinsdag 21 en zaterdag 25 januari om 20.15 uur en op zondagen 19 en 26 januari om 14.45 uur. Kaarten kosten 12 euro. Reserveren kan via 056 239 855 van UiT in Kortrijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier