Kortrijk pakt uit met creatief najaarsprogramma

In Kortrijk werd het najaarsprogramma WONDER voorgesteld. © PVH
Redactie KW

De Kortrijkse creatieve partners slaan de handen in elkaar en brengen met WONDER het antwoord op het uitstel van het stadsprogramma van de Biënnale Interieur. Creativiteit, design en verwondering staan van 15 oktober tot en met 15 november centraal in een parcours dat langs verschillende plekken in de stad loopt en inwoners/bezoekers op een coronaveilige manier wil inspireren.

Denk aan een vijftiende designer van het jaar, muziek op verrassende locaties en creativiteit made in Kortrijk UNESCO Design Region. Op 12 verschillende plekken in de stad gaan de deuren open voor jong designtalent, architectuur, kunstinstallaties, concerten, workshops en innovatieve projecten in een programma waarin elke liefhebber van creativiteit – in de breedste zin van het woord – zijn of haar gading kan vinden. De locaties gaan van Budascoop en Texture tot Leieboorden, Hangar K en Broelkaai 6.

Vijftien

Designregio Kortrijk toont onder meer de Belgische ontwerpers van morgen in de expositie ‘We Are the Next Generation’. De Biënnale Interieur kiest samen met de magazines Knack Weekend en Le Vif Weekend voor de vijftiende keer op rij een nieuwe Designer van het Jaar.

HOWEST zet vijftien jaar Industrial Product Design in de kijker in haar nieuwe campus The Penta. In het state-of-the-art gebouw The Level presenteert de internationaal gerenommeerde opleiding Digital Arts and Entertainment een uiteenzetting van zijn 15-jarig bestaan.

Bijzondere concerten en expo’s

Het Circular Travelling Experience Lab in Hangar K is een rondreizend labo uit paper-based materiaal dat de vele mogelijkheden toont van honingraatkarton als ecomateriaal in al zijn varianten en toepassingsgebieden.

Leiedal komt met een overzichtstentoonstelling in de Budafabriek rond 20 jaar architectuur in publieke opdracht. Wilde Westen pakt uit met bijzondere concerten op diverse locaties, met onder meer klinkende namen als An Pierlé en Sohnarr. De indrukwekkende Sohnarr Sjel staat in de tuin van Broelkaai 6.

Het museum Texture laat je het werk van de internationaal gerenommeerde textielkunstenaar Klaas Rommelaere ontdekken. (PVH)

WONDER Kortrijk Creativity Festival is een initiatief van Stad Kortrijk, Designregio Kortrijk, Interieur, Howest, Leiedal, Hangar K & Europal, Wilde Westen, kunstencentrum BUDA en BK6.

De locaties zijn te bezoeken van woensdag tot zondag telkens van 13 tot 18 uur. Meer info kan je vinden op www.wonderkortrijk.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier