Kortrijk pakt uit met acrobatische catabatics-workshop

© gf
Redactie KW

Op 12 januari pakt danseres en coach Agnieszka Romek uit met een primeur voor Kortrijk: namelijk de nieuwe danstechniek catabatics.

Het is een combinatie van ballet en hedendaagse dans met acrobatiek en partnertechniek waarbij je acrobatische bewegingen leert vertragen om zo het dansen gemakkelijker te maken. Ook hoe je het dansen met je partner in hedendaagse dans kunt verbeteren”, duidt Agnieszka van ARC, AgiRomek Creations haar eigen danscompagnie. Zij stelt catabatics voor tijdens de Winter ARC Day Of Dance Workshop in de balletzaal van Schouwburg Kortrijk.

Agnezska doet dit samen met balletdanseres en choreografe Sandrine en coach/danser Alexander Vantournhout. Beiden verdienden al hun nationale en internationale sporen. Sandrine is choreografe bij het Centrum voor High Performance Gymnastiek in Mons en Alexander was gastdocent in onder meer Zweden, Nederland en Italië.

De workshop met Sandrine vindt plaats om 14 uur, de sessie met Alexander om 17 uur. Tickets kosten 15 euro. Reservatie kan op info@ar-creations.be. (PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier