Kortrijk Drumt in 2020 naar Brazilië!

Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

De kogel is door de kerk: Kortrijk Drumt speelt volgend jaar op 16 augustus in Brazilië: welbepaald in Florianópolis, een stad ten zuiden van São Paulo. De eerste contacten werden al in 2018 gelegd.

De trein van Kortrijk Drumt blijft verder denderen. Na Kortrijk Drumt On Tour 2018 op het Drum Fest Malta Rock & Rave in Malta, op de nationale Feestdag in Brussel en AlcatrazKortrijk wenkt volgend jaar Brazilië. “Het is een echt sneeuwbaleffect geworden“, aldus Gino Kesteloot, die samen met zijn vrouw Mieke Cuypers en Steve Carette Kortrijk Drumt boven de doopvont hield in 2015. Dit in samenwerking met drumschool Drums Only van Matty Verschelden en met hoofdsponsor boekhoudkantoor Accountancy Vandelanotte.

“Ik ben op zoek gegaan via de media naar gelijkaardige evenementen. In Florianópolis hadden ze ook zoiets, behalve dat wij meedrummen met een tape en zij werken met live muzikanten”, zegt Steve, die contact opnam. “We zijn verder blijven clips uitwisselen in de periode van de Wereldbeker Voetbal in 2018, met info over ons evenement en praatjes over het verlies van Brazilië tegen België. We kregen een zeer ludiek antwoordje dat zij wel in het voetbal verloren hadden maar hun record aantal drummers meer dan 300 was, en dat ons record op 237 drummers stond.” Zo is de bal verder aan het rollen gegaan. Kortrijk Drumt speelt dus op 16 augustus 2019 in Brazilië op uitnodiging van het Orquestra de Baterias de Florianópolis.

Kortrijk Drumt in 2020 naar Brazilië!

Uit liefde voor muziek

Mieke, Gino en Steve hopen met rond de 30 drummers van de leerlingen en drummers van Drumsessies Gino Kesteloot naar Brazilië te trekken. “Deze keer zullen we zelf geen drumstellen meedoen. We mogen die lenen van drumschool ter plekke”, aldus Gino. “De organisatoren zeggen dat ze duidelijk zien dat wij niet enkel drummers zijn maar een groep waar echte vriendschap belangrijk is. ‘Jullie zijn precies familie’ klinkt het daar. En dat is ook zo”, zeggen de drie organisatoren. Vanaf 1 september maken zij samen met Cindy Frey, de vrouw van Steve, de vzw Kortrijk Drumt uit. “We moeten geen winst maken met onze initiatieven en optredens, en mocht er al winst zijn gaat die sowieso naar de drummers die zich met hart en ziel inzetten. We doen alles uit liefde voor de muziek”, aldus het trio. Maar 2018 én 2019 heeft voor Kortrijk Drumt nog andere dingen in petto. Zo is er op het einde van het jaar een exclusieve show rond de Warmste Week; begin juli 2019 komt er een speciale editie Kortrijk Drumt by Night. “Dat wordt iets zeer spectaculair”, licht Mieke een tipje van de sluier. Op 21 juli 2019 is Kortrijk Drumt opnieuw te gast in Brussel.

(PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier