"Ik ben heel tevreden over het verloop van de draaidagen", vertelt Pieter. "Al verliep niet alles zoals ik voor ogen had. Er waren namelijk wat problemen met de stabilisatie en kalibratie van de camera waarmee de opnames werden gemaakt. Op zaterdag speelde de wind ons wat parten tijdens de buitenscenes, een groot projectiescherm viel bijna om."

'Chance', zoals de film als titel meekreeg, werd gedeeltelijk in het West-Vlaams en het Engels opgenomen en vertelt het verhaal van Monique, een rol vertolkt door Marijke Pinoy. Ze wil zoals iedereen gelukkig zijn, alleen is ze niet zoals iedereen. Ze heeft het namelijk moeilijk om zich aan te passen aan de sociale woonwijk waar ze werkt en woont en zou niets liever willen dan naar haar dochter in Bali te vluchten.

De kortfilm werd deels opgenomen in 'Ter Groenen Boomgaard' in Kuurne., BRU
De kortfilm werd deels opgenomen in 'Ter Groenen Boomgaard' in Kuurne. © BRU

Met haar dochters huwelijk in het vooruitzicht denkt Monique haar kans te kunnen grijpen. Ze is evenwel nog maar net hersteld van een allesverwoestende gokverslaving die haar gezin uiteendreef en haar financieel aan de grond zette. Het is dus nog maar de vraag of haar dat wel zal lukken. Bij de ontmoeting met de jonge transmigrant Issam, een rol gespeeld door Hussein Ali Al Zubaidi, die pas in de wijk is terechtgekomen, bewandelt Monique de grenzen tussen vriendschap en liefde, waardoor zo haar geluk dat ze hoopt te vinden in Bali op de proef wordt gesteld.

Het kostenplaatje verbonden aan de kortfilm 'Chance' bedraagt 9.000 euro. Dat bedrag kon gedeeltelijk worden verzameld tijdens een benefiet die plaatsvond in de maand juni in skatepark JanSan, aangevuld met kapitaal dat Pieter zelf investeerde in zijn filmproject. Pieter Frère wil na het verdedigen van zijn bachelorproef in het RITCS met zijn film ook deelnemen aan diverse Vlaamse kortfilmfestivals

(BRU)

"Ik ben heel tevreden over het verloop van de draaidagen", vertelt Pieter. "Al verliep niet alles zoals ik voor ogen had. Er waren namelijk wat problemen met de stabilisatie en kalibratie van de camera waarmee de opnames werden gemaakt. Op zaterdag speelde de wind ons wat parten tijdens de buitenscenes, een groot projectiescherm viel bijna om." 'Chance', zoals de film als titel meekreeg, werd gedeeltelijk in het West-Vlaams en het Engels opgenomen en vertelt het verhaal van Monique, een rol vertolkt door Marijke Pinoy. Ze wil zoals iedereen gelukkig zijn, alleen is ze niet zoals iedereen. Ze heeft het namelijk moeilijk om zich aan te passen aan de sociale woonwijk waar ze werkt en woont en zou niets liever willen dan naar haar dochter in Bali te vluchten.Met haar dochters huwelijk in het vooruitzicht denkt Monique haar kans te kunnen grijpen. Ze is evenwel nog maar net hersteld van een allesverwoestende gokverslaving die haar gezin uiteendreef en haar financieel aan de grond zette. Het is dus nog maar de vraag of haar dat wel zal lukken. Bij de ontmoeting met de jonge transmigrant Issam, een rol gespeeld door Hussein Ali Al Zubaidi, die pas in de wijk is terechtgekomen, bewandelt Monique de grenzen tussen vriendschap en liefde, waardoor zo haar geluk dat ze hoopt te vinden in Bali op de proef wordt gesteld. Het kostenplaatje verbonden aan de kortfilm 'Chance' bedraagt 9.000 euro. Dat bedrag kon gedeeltelijk worden verzameld tijdens een benefiet die plaatsvond in de maand juni in skatepark JanSan, aangevuld met kapitaal dat Pieter zelf investeerde in zijn filmproject. Pieter Frère wil na het verdedigen van zijn bachelorproef in het RITCS met zijn film ook deelnemen aan diverse Vlaamse kortfilmfestivals(BRU)