Het verhaal is volledig opgenomen in Oostende, waar Rutger zelf al zijn hele leven lang woont. Hij is zelf ook homoseksueel en wil met zijn kortfilm het thema meer bespreekbaar maken. Hij vindt dat er nog te veel taboe heerst rond dat thema. "Het was super om in mijn eigen stad film te maken", zegt Rutger. "Je kijkt dagelijks naar de plaatsen die je dan nadien hebt gefilmd, nadien kan je dan de mensen tonen hoe je geboortestad er uit ziet. Ik heb de stad redelijk subtiel in beeld gebracht, maar Oostende is duidelijk herkenbaar. Vooral het strand is het kenmerkende beeld van de film, vooral omdat de film zich afspeelt rond het anders zijn en ik vond dat de zee een grote emotionele waarde gaf. "

Rutger is pas 20 jaar geworden, de film maakte hij op 19-jarige leeftijd. Erg jong in de wereld van de regisseurs. "Ik begon ooit in 2011 met een klein filmpje", verduidelijkt Rutger. "Ik ben bevriend met Gilles Coulier, de regisseur van de film Cargo. "Hij was het die me had gezegd om verder te doen, dat ik talent had. Hij heeft me een beetje onder zijn vleugels genomen. Ook Nicolas Daenens, de regisseur van 'Take good care of my baby', heeft er voor gezorgd dat ik de smaak te pakken kreeg van het regisseren."

Het thema 'homoseksualiteit' is niet toevallig gekozen. Ook Rutger is homoseksueel en kent veel mensen die dezelfde geaardheid hebben. "Ik ken veel mensen die met een erg slechte thuissituatie te maken hebben gekregen of slechte verhalen hebben meegemaakt", gaat Rutger verder. "Net daarvoor wou ik ijveren aan de hand van een film, om het taboe van homoseksualiteit te doorbreken en een steun voor die mensen te zijn. Er heerst nog veel te veel taboe rond dat thema en enorm veel verdoken taboes. Dat kan niet in de maatschappij waar we nu in leven. De verhalen die ik tegenwoordig hoor zijn schrijnend. Zelf heb ik geen enkel probleem gehad om met mijn homo zijn naar buiten te komen. Het meeste schrik had ik voor mijn oma, omdat mensen van hogere leeftijd soms anders denken. Vroeger was er nog meer taboe daar rond, vandaar. Maar ook zij reageerde er super goed op. De commentaren op de film zijn super goed. Ik kreeg al veel felicitaties, niet alleen van homoseksuelen, maar ook van hetero's. Mensen vinden het top dat ik het thema durf aanpakken. Ze vinden me een beetje een stem voor degenen die het thema niet bespreekbaar durven maken."

Ondertussen is Rutger opnieuw bezig met een gevoelig project. Het hoofdthema is Feminisme. "Veel kan ik daar momenteel nog niet over vertellen, het moet een verrassing blijven. Binnenkort horen jullie nog van me", aldus Gunther Denaet.

Peter van het project is Mister Gay Belgium 2017 Jaimie Deblieck, meter van het project is actrice Loes Van den Heuvel. "Het is heel spijtig dat er rond het thema nog zoveel taboe heerst, vandaar vind ik het heel tof dat Rutger het idee had om daar een kortfilm over te maken. En dat hij de moed heeft gehad om dat aan te durven, want dat is niet zo eenvoudig. Net daarom heb ik mijn schouders onder het project gezet. Dat taboe moet gewoon doorbroken worden", aldus Loes Van den Heuvel.

(JRO)