Koning Albert II praat openhartig

Koning Albert II laat zich gewillig interviewen. (Foto VTM) © Albert en Paola: Het Interview
Redactie KW

VTM zendt vanavond en morgen een uniek interview uit met koning Albert II en koningin Paolo.

Het gaat om een tweedelig interview waarin reportagemaker Pascal Vrebos een diepgaand gesprek heeft met het koningspaar in kasteel Belvédère. Koning Albert II en Koningin Paola worden gevolgd in hun dagelijks leven en vertellen in een informele setting over hun persoonlijke en publieke leven. Zowel de gelukkige als de moeilijke en pijnlijke momenten komen aan bod.

Hun persoonlijke herinneringen: Een kindertijd getekend door een afwezige moeder voor de ene, een vader voor de ander. Een magische ontmoeting tussen twee mensen, de opvoeding van drie kinderen, met dagelijks geluk en met de moeilijkheden die ‘te vermijden waren geweest’.

De officiële mijlpalen: de abortuswet, het plotse overlijden van Koning Boudewijn, de zaak Dutroux, de politieke crisis die 541 dagen duurde… Het waren stuk voor stuk gebeurtenissen, drama’s die het koningschap troffen. Enkel over Delphine Boël wordt er niet dieper op ingegaan, zogezegd om de sereniteit te bewaren van de rechtszaak die komend najaar op til staat.

Zonder taboe kijken Koning Albert II en Koningin Paola terug op hun leven, en blikken ze vooruit naar de toekomst van hun kleinkinderen en naar de toekomst van België.

, op maandag 9 juni om 21.45 uur.