Komiek Nicolas Bauwens droomt van eigen show: “Lachen is en blijft het beste medicijn”

In zijn filmpjes kruipt Nicolas in de huid van allerhande typetjes. (foto WO)
Redactie KW

Nicolas Bauwens is thuis altijd al de plezantste geweest en bij uitbreiding is hij dat ook op familiefeestjes en op zomerse barbecues onder vrienden. Met grappige filmpjes op zijn Facebookpagina wil de bescheiden inwoner van het Paradijs dolgraag een ruimer publiek overtuigen van zijn komisch talent.

Door Carlos Berghman

“Op feestjes ben ik altijd diegene die improviseert en instant grappen verzint”, steekt Nicolas Bauwens (33) van wal. “Ik doe graag onnozel en vind het leuk om mensen te doen lachen. Reeds als kind verzon ik allerlei vertellingskes, maar met ouder worden was dat een beetje achterwege gebleven.” Sinds enige tijd debiteert Nicolas opnieuw van die grappige verhaaltjes in onversneden West-Vlaams. En hoe kan je beter je creatieve en komische talent demonstreren aan de buitenwereld dan via het loslaten van geestige filmpjes op het web, vergezeld van een streepje muziek. “Daarin dans ik alsof er niemand kijkt en zing ik alsof er niemand luistert.”

Pas sinds begin dit jaar begon hij eigen filmpjes te monteren onder de noemer Ester Gin Belet. “De teller staat momenteel op een twaalftal stuks. Maar ik heb nog heel veel teksten op de plank liggen, genoeg om nog een pak videootjes te maken.”

Herkenbare situaties

Nicolas’ filmpjes zijn kort en flitsend met als ingrediënten een grote wandkast als vast decorstuk, een West-Vlaamse woordenvloed en een zelfverzekerd en zelfingenomen personages, dat gebruik maakt van kleurrijke pruiken en allerlei attributen. Dat personage staat in groot contrast met de echte Nicolas, die eerder de bescheidenheid en de rust zelve lijkt . “Ik wil gewoon de mensen doen lachen en hen iets laten zien waarin ze zichzelf herkennen. Je kan maar beter lachen dan wenen, lachen is nog altijd het beste medicijn. En het helpt je om alles te relativeren en te beseffen dat het allemaal nog zo erg niet is.”

Ik dans alsof er niemand kijkt en zing alsof er niemand luistert

Nicolas is magazijnier in Wevelgem en haalt zijn inspiratie uit het herkenbare en situaties die hij meemaakt in zijn dagelijkse leven. “Zo heb ik het over mijn schooltijd, mijn krapuul moaten of een gezellig avondje Netflix. Maar evengoed drijf ik de spot met mezelf zoals in The Voice of in Lelijk zijn. Daarin klinkt het zo: ‘K’è een kromme neuze, ne kletse kop en een dikke pense…’. Om dat dan onmiddellijk op poëtische wijze te relativeren: ‘Soms wil ik schuilen, soms kan ik wel huilen, maar nooit of te nimmer zou ik willen ruilen.

Freddy en Flip

Met de filmpjesreeks Ester Gin Belet klopt Nicolas schoorvoetend maar toch nadrukkelijk aan op de poort van het comedywereldje. “Urbanus is mijn grote voorbeeld”, vertelt hij. “Maar ik wil me zeker niet met hem vergelijken, hoor”, voegt hij er snel aan toe. “Ook Freddy De Vadder vind ik goed en op muzikaal vlak heb ik het vooral voor Flip Kowlier.”

Met de sociale media als platform wil de Rekkemnaar graag tonen wat hij in zijn mars heeft. “Ik hoop dat mensen het leuk vinden. Ook hoop ik op deze manier als komiek eens op één of ander podium een eigen onemanshow te versieren. Ik heb geen nog enkele podiumervaring, maar ik heb geen enkele schrik om voor een publiek te staan. En zelfs het spelen van een bijrolletje in een toneelstuk zou ik al heel leuk vinden”, besluit hij.

Nicolas Bauwenshttps://www.facebook.com/BauwensNicolas/https://www.facebook.comFacebook1280

➜ Nicolas Bauwens – BMX in the house 😘

➜ Nicolas Bauwens – BMX in the house 😘

Geplaatst door Nicolas Bauwens op Zondag 7 juli 2019

video1.0https://www.facebook.com/BauwensNicolas/videos/449588818933528/500Nicolas Bauwenshttps://www.facebook.com/BauwensNicolas/https://www.facebook.comFacebook1280

➜ Nicolas Bauwens – Geen Bol 😘

➜ Nicolas Bauwens – Geen Bol 😘

Geplaatst door Nicolas Bauwens op Dinsdag 6 augustus 2019

video1.0https://www.facebook.com/BauwensNicolas/videos/2408817639389759/500Nicolas Bauwenshttps://www.facebook.com/BauwensNicolas/https://www.facebook.comFacebook1280

➜ Nicolas Bauwens – Krapul moaten 😘

➜ Nicolas Bauwens – Krapul moaten 😘

Geplaatst door Nicolas Bauwens op Donderdag 4 juli 2019

video1.0https://www.facebook.com/BauwensNicolas/videos/904100319933218/500