Vanessa Verstraete (35) is al jaren fan van Komen Eten. "Ik belde de makers dan ook zelf op met de vraag of ik in aanmerking kwam voor deelname. Ik vind koken ontspannend, al houd ik het liefst bij de gewone kost. De Waregemse bedankt wel vriendelijk voor paardenvlees. "Vroeger deed ik aan paardrijden. Ik vind het zulke mooie dieren dat ik het niet over mijn hart kan krijgen om ervan te eten."
...

Vanessa Verstraete (35) is al jaren fan van Komen Eten. "Ik belde de makers dan ook zelf op met de vraag of ik in aanmerking kwam voor deelname. Ik vind koken ontspannend, al houd ik het liefst bij de gewone kost. De Waregemse bedankt wel vriendelijk voor paardenvlees. "Vroeger deed ik aan paardrijden. Ik vind het zulke mooie dieren dat ik het niet over mijn hart kan krijgen om ervan te eten."Het feestmenu dat Vanessa haar collega's volgende week donderdag voorschotelt, wordt voorafgegaan door een aperitief op basis van mojito en champagne. "Een uitvinding van Sergio Herman, dus moest het wel raak zijn, al vonden sommigen het redelijk straf", lacht Vanessa. Na een voorgerecht van gebakken sint-jakobsvruchten met bloemkoolcrème en foie gras volgt filet pur met een aardappel-pastinaaktaartje en groentekrans. "Het dessert is een trio van roze : likeur, macarons en pana cotta, allemaal in dezelfde kleur."Slopende opnamesVanessa liet niets aan het toeval over om een goed figuur te slaan op televisie. "Wekenlang voor de opnames, die in april plaatsvonden, nodigde ik mensen thuis uit om de bereiding van mijn gerechten te beoordelen. Maar koken voor camera's is nog altijd iets anders dan zonder pottenkijkers iets klaarmaken. Bovendien waren de opnames bijzonder slopend. Draaidagen van tien tot twaalf uur waren zeker geen uitzondering. Bij de start van elke opnamedag schonk ik me een glas cava in om me moed in te drinken", lacht Vanessa, die zich naar eigen zeggen als een echte flapuit presenteert. "Zo ben ik ook in het dagelijks leven !" klinkt het nog. "Alleen jammer dat ik toen zeven kilo zwaarder stond dan nu. Het zal toch met een zekere schroom zijn dat ik volgende week de televisie aanzet", aldus Vanessa, die als schoonheidsconsulente werkt en in haar tienerjaren fotomodel was.DanslesKwestie van haar topmenu niet te laten verbrodden door slechte punten voor sfeer en gezelligheid, heeft Vanessa de grote middelen ingeschakeld om haar tegenkandidaten te imponeren. "Ik kreeg de zaakvoerders van dansschool Beyaert over de vloer voor een gratis les merengue. Die kon alleen André niet helemaal bekoren. Maar André vond weinig te pruimen. Enkel met de overwinning is hij tevreden." (TVW)Info : 'Komen Eten', van maandag 14 tot donderdag 17 september om 20.05 uur op Vier.