Het van oorsprong Franse toneelstuk werd over de jaren al ontelbare keren vertaald en verfilmd maar tot een Vlaamse musicalversie kwam het nog niet. Tot nu.

Geen betere tijd om klassieker 'La Cage Aux Folles' van onder het stof te halen, moet regisseur van dienst, Stany Crets gedacht hebben. Het is vandaag immers 35 jaar geleden dat het stuk in première ging op Broadway. In die tijd was het taboe om een homokoppel op het podium te spelen, maar misschien is het wel net die controverse die ervoor gezorgd heeft dat het stuk tot op de dag van vandaag nog steeds een succes is.

Topmusical en toptravestieshow

In 'La Cage Aux Folles' ontvouwt zich een humoristisch, maar tegelijkertijd ook een integer verhaal over familiewaarden, onvoorwaardelijke liefde en vooral de behoefte om te vieren 'wie je bent', ongeacht je geaardheid.

Stany Crets: "La Cage Aux Folles is niet enkel een topkomedie, een topmusical en een toptravestieshow. Het is ook heden ten dage meer dan ooit een actueel statement dat nauw aansluit bij de nood aan verdraagzaamheid en aanvaarding. Een boodschap die prachtig, over-the-top opgetalloord is met véél humor, véél drama en véél pluimen. 'I am what I am. We are what we are.' Meer woorden heeft dat niet nodig."

Meesterwerk van humor en menselijkheid

De hoofdrol van Albin is weggelegd voor Koen Crucke uit De Haan, die naar eigen zeggen de rol van zijn leven zal spelen als star performer 'Zaza'. "La Cage Aux Folles is een meesterwerk van humor en menselijkheid. Ik ben bijzonder gelukkig dat Stany Crets mij voor de rol van Zaza gevraagd heeft. Het is een cadeau en tegelijk een uitdaging die ik 200 procent wil aangaan."