Liefhebbers van hardcorepunk konden afgelopen weekend hun gading vinden in de Westhoek. Daar vond de 27ste editie van Ieperfest plaats. Na de financiële kater van vorig jaar besloot de organisatie om het over een andere boeg te gooien. Het festival werd vervroegd naar begin juli in plaats van augustus, bands traden afwisselend op en er stond een podium minder.

"Het was een noodzakelijke, maar goede zet", zegt organisator Davy Bauwens. "De opkomst was erg goed. We hoopten op 4.000 bezoekers. Uiteindelijk hebben we 4.500 tickets verkocht. Ik heb met veel bezoekers gesproken en niemand heeft een derde podium gemist. De mensen waren blij dat ze nu ieder optreden konden zien. Ook de logistiek verliep vlot en de bands waren tevreden."

De Nederlandse band No Turning Back mocht de eerste festivaldag afsluiten. Op zaterdag beklommen onder andere Turnstile en Madball, twee Amerikaanse bands, het podium. Ook de punkveteranen van Belgian Asociality liet de tent daveren. Zondag werd het festival afgesloten door het eveneens Belgische Amenra. "Ze waren echt verbluffend goed", aldus Bauwens. "Dit is voor hen een beetje de plaats waar het allemaal is begonnen." Amenra viert dit jaar zijn twintigste jubileum. "Het was echt een chille editie. Deze week zullen we nagaan hoe het met de financiële kant van de zaak gesteld is. Hopelijk kan het festival ook volgend jaar opnieuw plaatsvinden."

(BELGA)

Liefhebbers van hardcorepunk konden afgelopen weekend hun gading vinden in de Westhoek. Daar vond de 27ste editie van Ieperfest plaats. Na de financiële kater van vorig jaar besloot de organisatie om het over een andere boeg te gooien. Het festival werd vervroegd naar begin juli in plaats van augustus, bands traden afwisselend op en er stond een podium minder. "Het was een noodzakelijke, maar goede zet", zegt organisator Davy Bauwens. "De opkomst was erg goed. We hoopten op 4.000 bezoekers. Uiteindelijk hebben we 4.500 tickets verkocht. Ik heb met veel bezoekers gesproken en niemand heeft een derde podium gemist. De mensen waren blij dat ze nu ieder optreden konden zien. Ook de logistiek verliep vlot en de bands waren tevreden." De Nederlandse band No Turning Back mocht de eerste festivaldag afsluiten. Op zaterdag beklommen onder andere Turnstile en Madball, twee Amerikaanse bands, het podium. Ook de punkveteranen van Belgian Asociality liet de tent daveren. Zondag werd het festival afgesloten door het eveneens Belgische Amenra. "Ze waren echt verbluffend goed", aldus Bauwens. "Dit is voor hen een beetje de plaats waar het allemaal is begonnen." Amenra viert dit jaar zijn twintigste jubileum. "Het was echt een chille editie. Deze week zullen we nagaan hoe het met de financiële kant van de zaak gesteld is. Hopelijk kan het festival ook volgend jaar opnieuw plaatsvinden."(BELGA)