Klassieker van Red Zebra terug op vinyl verkrijgbaar dankzij Record Store Day

We herkennen v.l.n.r. Chris 'Hazy' De Neve, Peter Slabbynck, Sam Claeys, Johan Isselee en Geert Maertens. © GF
Redactie KW

Zaterdag 22 april wordt wereldwijd opnieuw Record Store Day gevierd. Uitgerekend op de hoogdag van de onafhankelijke platenwinkels brengt Red Zebra zijn Belpop- én fuifklassieker ‘I can’t live in a living room’ opnieuw uit op vinyl in een oplage van 500 exemplaren.

In 1980 bracht Red Zebra ‘I can’t live in a living room’ uit. Vandaag lijkt dit hoogst bizar, maar oorspronkelijk was deze klassieker de… b-kant van hun eerste single ‘Innocent People’. Door de jaren heen verwierf ‘Living room’ naar Belgische normen evenwel een mythische status. Daarom zal ‘Living room’ naar aanleiding van Record Store Day opnieuw op vinyl verkrijgbaar zijn in een oplage van 500 exemplaren. “Begin jaren ’80 werd ‘Living room’ slechts tweemaal geperst”, vertelt Peter Slabbynck, zanger van Red Zebra. “Wellicht daarom is de single vandaag zo gegeerd dat er grof geld voor betaald wordt. Menig fan zal dan ook blij zijn met de heruitgave.”

Meteen op eBay?

Naar aanleiding van die re-release zit Slabbynck echter zelf met gemengde gevoelens. “Uiteraard ben ik blij dat Red Zebra dit jaar deel uitmaakt van het aanbod op Record Store Day. Al valt te vrezen dat enkele singles nog de dag zelf voor veel geld op eBay te vinden zullen zijn. Bovendien komt de nadruk nu weer te liggen op ‘Living room’, terwijl ikzelf vind dat we veel betere songs hebben. Denk maar aan de nummers op de mini-lp ‘Bastogne’. Tijdens de op stapel staande reünieconcerten zullen die alle vijf in de nieuwe set zitten. Niettemin heeft ‘Living room’ nu eenmaal een status bereikt waar geen enkel ander Red Zebra-nummer aan kan tippen.” In Brugge, de thuisbasis van Red Zebra, nemen de onafhankelijke platenwinkels Rombaux en Den Elder zaterdag deel aan Record Store Day.

(svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier